У Новограді-Волинському відбувся міський легкоатлетичний пробіг «Спорт для всіх єднає місто»

У переддень відзначення Дня фізичної культури та спорту, 9 вересня 2016 року, у Новограді-Волинському відбувся міський легкоатлетичний пробіг представників спортивної громадськості міста. Мета заходу: популяризація та пропаганда бігових масових заходів в місті, розвиток масового спорту, військово-патріотичне виховання, вшанування символів України та міста.

Цього дня, організатори кросу – управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради (начальник Наталія Борис) і міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Володимир Лещенко), власним прикладом пропагували переваги здорового способу життя. Також участь у заході взяв перший заступник міського голови Сергій Колотов. Про це повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

Стартували учасники пробігу «Спорт для всіх єднає місто» від меморіального комплексу загиблим учасникам АТО, перед тим поклавши квіти до підніжжя меморіалу та вклонившись загиблим героям, які відстоюючи територіальну цілісність та незалежність нашої держави віддали найцінніше – свої життя.

Під час пробігу бігунів єднав командний дух, адже усі в єдиному пориві співали гімн України та вигукували патріотичні гасла: «Слава Україні!» «Героям слава!» «Слава нації!», тощо.

Маршрут пролягав до 31-го гарнізонного Будинку офіцерів, де для учасників заходу було організовано патріотичну акцію, на початку якої ведуча - Тетяна Музика, закликала усіх об’єднатися у одну дружню сім’ю, щоб підтримати наших вояків-захисників, які зі зброєю в руках з мужністю захищають крихкий східний кордон нашої держави.

Учасників заходу привітали перший заступник міського голови Сергій Колотов, начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Наталія Борис та керівник ГО «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій» Володимир Господинчик.

Зокрема, Сергій Колотов зазначив: «Сьогодні основне наше завдання – зробити все залежне від нас в підтримку тих, хто знаходиться у зоні бойових дій. Навіть моральна підтримка для них дуже важлива. Ми сьогодні усі за мир. Ми прагнемо миру, але ми повинні бути готовими цей мир захистити. Щиро дякую всім, хто оберігає мир. Нехай нашим хлопцям щастить! Миру нам всім!».

Як наголосила Наталія Борис: «Сьогодні всі заходи як в Україні, так і в нашому місті повинні бути військово-патріотичного спрямування. І, зокрема, сьогоднішній наш захід присвячений нашим військовим Новоград-Волинського гарнізону, які перебувають у зоні АТО. Символи України та символи міста ми сьогодні пронесли із серцем в душі. І нашою гордістю та згадкою буде урочиста передача прапорів міста для того, щоб вони підтримували і оберігали наших воїнів в зоні АТО».

Тож, в ході акції відбулась передача прапорів міста громадській організації «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій». У подальшому прапори міста будуть передані військовим Новоград-Волинського місцевого гарнізону, які перебувають в зоні АТО.

Наприкінці заходу усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув за Україну, а у небо випустили білі повітряні кульки, як символ чистих душ загиблих, що линуть в небеса.

Последнее изменение Вторник, 13/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework