Унікальна джерельна вода на місці чудесного явлення Казанської ікони Божої Матері на Житомирщині

Україна – дивовижна країна, що славиться своєю гостинністю, архітектурою, мелодійною мовою, піснями, кухнею і багато чим іншим. Серед цього переліку особливе місце займають українські святині, які прославили нашу землю на весь світ. Ми розповімо про таку категорію святих місць як цілющі або чудодійні джерела.

Джерело в урочищі Кип’яче знаходиться в чотирьох кілометрах від селища Чоповичі.
Історія свідчить, що джерело забило в 1911 році на місці чудесного явлення Казанської ікони Божої Матері. Джерельна вода була такою теплою, що це місце назвали «Кип’яче». Згодом серед місцевих жителів і жителів навколишніх селищ стали відбуватися чудесні зцілення. Приїхала з Петербурга комісія, засвідчила чудове явище Казанського образу і зцілення людей.
У 1917 році в урочищі було засновано чоловічий монастир на честь Казанської ікони. У 1921 році він був розграбований, а настоятель і двоє ченців – вбиті. Через кілька років радянська влада закрила обитель остаточно, а джерело засипали.
Відродження святині відбулося відносно недавно. Старожили пам’ятали про це місце, і в 2000 році колодязь був знайдений і розчищений. У 2002 році відродили чоловічий монастир. Поруч з джерелом обладнали купіль, де всі бажаючі можуть зануритися. Паломники відзначають, що влітку вода з джерела дуже холодна, а взимку навпаки – тепла.

 

 

Джерело: weloveua

Последнее изменение Среда, 14/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework