Житомирські школярі – у трійці лідерів всеукраїнських змагань юних інспекторів руху. ФОТО

Команда “Автолад” із Тетерівської загальноосвітньої школи Житомирського району стала призером всеукраїнського конкурсу шкільних команд юних інспекторів руху (ЮІР). Ювілейний Всеукраїнський зліт найкращих ЮІРівців країни продемонстрував, що житомирські школярі – одні з кращих знавців правил дорожнього руху в країні.

11 вересня в Українському дитячому центрі “Молода гвардія” в місті Одеса відбувся фінал ювілейного, 40-го Всеукраїнського зльоту найкращих шкільних команд ЮІРівців, та 20-го змагання КВН-команд руху ЮІР. Захід зі змаганнями шкільних команд на краще знання правил безпечної поведінки на дорозі було організовано Управлінням безпеки дорожнього руху Національної поліції України, Міністерствами освіти та науки та соціальної політики України за підтримки давніх партнерів руху – Групи компаній “Фокстрот”.
Протягом тижня в Одесі школярі з усіх куточків України змагалися між собою у різних номінаціях: “Велоестафета”, “Юний регулювальник”, “Медична допомога”, “Теоретичні знання правил дорожнього руху” та “Соціальна реклама на тему безпеки дорожнього руху”. У результаті, у трійку лідерів у командному заліку увійшликоманди Дніпропетровської, Житомирської та Львівської областей. Перше місце посіла команда З Кривого Рога (Дніпропетровська область), а наші земляки з Тетерівки отримали почесне друге місце в командному змаганні.
Організатори зльоту говорять, що метою заходу є популяризація знань про правила дорожнього руху серед дітей шляхом залучення їх в тематичні ігри та змагання. Зі сцени ЮІРівці пояснюють, що на дорозі жартам не місце та жартують з тих, хто ще не встиг опанувати Правила. Таким чином, діти вчаться правилам самі та доносять їх важливість не тільки до однолітків, а й до батьків.
Олександр Фацевич, заступник Голови Національної поліції, що завітав на зліт ЮІРівців до Одеси, привітав кращі команди та зауважив, що з такою талановитою та освіченою молоддю на Україну чекає тільки щасливе майбутнє.
“Якщо діти змалечку це вивчають і передають іншим дітям, то ці навички неодмінно зменшать кількість аварій на дорогах”, - вважає Руслан Маєвський, керівник житомирської агітбригади “Автолад”, вчитель Тетерівської загальноосвітньої школи Житомирського району.
“Найголовніше – дружня атмосфера. Дітям подобається виступати, їм подобається розказувати меншим дітям про правила дорожнього руху. Я вірю, справа, яку ми робимо, справді потрібна, адже зараз на автошляхах дуже багато автомобілів, рух такий інтенсивний. Крім того, статистика випадків дитячого травмування на дорогах, на жаль, не зменшується”, - розповідає Руслан Маєвський.


- Саме завдяки ровесникам з ЮІР діти засвоюють головне правило життя: як бути живим та здоровим. І саме з вашого руху розпочався наш соціальний проект “Школа безпеки”, в рамках якого ми переконуємо поважати правила безпеки, адже комфортно може бути тільки там, де безпечно. І нехай роки нашого партнерства множаться, а статистика дорожніх пригод зменшується, адже обізнані діти ніколи не приведуть до біди на дорозі, - побажала юним учасникам руху ЮІР Алевтина Белецька, прес-секретар Групи компаній “Фокстрот”, 13-річного партнера руху ЮІР в Україні.
Щорічний зліт ЮІРівців вкотре відбувся завдяки іншим друзям ЮІР: Асоціації міжнародних перевізників в Україні, Всеукраїнській спілці автомобілістів, ДП “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України”. Всі вони об'єднані єдиною метою: зробити життя дітей комфортним та безпечним.
Довідка: З 2003 року ГК «ФОКСТРОТ» підтримує ініціативи державних органів влади у навчально-виховній роботі зі школярами щодо профілактики травматизму дітей у невиробничій сфері, а з 2008 року ГКФ під девізом «Комфортно там, де безпечно!» реалізує соціальний проект «Школа безпеки. Серед спільних заходів із Національною поліцією України - конкурси дитячого малюнка «Мій друг - безпечний рух», змагання шкільних команд юних інспекторів руху (ЮІР) - від регіональних конкурсів до всеукраїнського фіналу у УДЦ «Молода гвардія». За сприяння фахівців ГСЧС України було створено навчальний мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу». У інтернеті мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу» переглянули більше 200 тисяч глядачів.
За мотивами найпопулярнішої (за кількістю переглядів) серії мультфільму «Пожежа» - була розроблена листівка «При пожежі дій правильно!». З 2012 року спільно із фахівцями Державної служби із надзвичайних ситуацій України бренд «Фокстрот» проводить «Уроки безпеки» для молодших школярів. Більше 20 тисяч дисків з мультфільмом та повчальних листівок було передано в школи та дитячі садки країни для навчання дітей правилам безпеки під час таких уроків. У березні 2013р. проект «Школа безпеки» було названо найбільш упізнаваним серед споживачів в ритейлі (за результатами опитування InMind), а у квітні 2013р. став переможцем 7-го Національного фестивалю соціальної реклами у своїй номінації.

Последнее изменение Четверг, 15/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework