Мешканці Житомирщини мало знають про ЦНАПи

Мешканцям Житомирської, Запорізької, Луганської, Харківської та Тернопільської областей майже нічого не відомо про ЦНАПи.

 Такі результати соціологічного дослідження громадської думки «Визначення рівня обізнаності та ставлення населення до змін, які відбуваються або очікуються: в організації місцевого самоврядування; в системі надання публічних послуг та в інших сферах місцевого самоврядування», що проводилось на замовлення Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС».

Начальник ЦНАПу Житомирської міської ради Сюзанна Галецька зізнається, що прикро бачити область серед аутсайдерів, адже попит на послуги досить високий: загальна кількість звернень за період з початку року до Житомирського центру становить близько 40000 звернень.
«Безпосередньо до адміністраторів нашого ЦНАПу за 8 місяців року надійшло та зареєстровано близько 20000 звернень щодо отримання адміністративних послуг, в тому числі документів дозвільного характеру. Це на 20% більше, ніж у минулому році», - інформує керівник Житомирського ЦНАПу.
Якщо припустити, що мешканець Житомира звертався до Центру у цьому році 1 раз, то виходить, що кожен 7-8 житомирянин отримав тут послугу. Проте дослідження показують, що лише 24% населення України зверталися через ЦНАПи для отримання певних публічних послуг.
Місто Житомир є одним із міст України, що має найповніший спектр послуг. Крім того, проводиться значна робота щодо переведення послуг в електронний формат шляхом надання можливості подачі звернень в електронному вигляді через Портал державних послуг (iGov.org.ua).
Достатньо охочих отримати адмінпослугу і через ЦНАП у Тетерівській ОТГ, до складу якої входять Тетерівка, Буки, Дениші, Корчак із загальною кількістю населення - 3392 особи. На території об’єднаної територіальної громади у с.Корчак наприкінці березня запрацював Центр надання адміністративних послуг, який обслуговує не лише мешканців ОТГ, а й фізичних осіб, незалежно від реєстрації їх місця проживання.
«За період з 21.03.2016 року по 14.09.2016 року у Центрі надано 1252 адміністративні послуги. Переважна більшість, близько 70% становлять послуги у у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», - інформує Михайло Діжа, начальник ЦНАПу Тетерівської сільської ради.
Половина респондентів погоджується, що найкраще в Україні співпрацювати із органами влади – саме через Центри надання адміністративних послуг, а 74,2% опитаних залишились задоволеними після звернення до ЦНАПів.

Последнее изменение Понедельник, 19/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework