У Житомирі навчатимуть основам волонтерства

Наш обласний центр став місцем проведення всеукраїнської "Школи ефективного волонтерства", яка є частиною проекту "Замінимо мур відчиненими вікнами". 

Ініціативу реалізує громадська організація "Інформаційно-дослідний центр "Інтеграція та розвиток" за підтримки Німецької асоціації народних університетів (DVV International), передає Житомирська хвиля.
Протягом чотирьох днів сорок учасників з дев'яти областей, включаючи Житомирську, вивчатимуть нові течії та можливості у сфері підтримки і розвитку культурно-освітньої сфери, результатом чого має стати напрацювання власних ініціатив учасників для подальшого їх втілення: "Ми часто бачимо бібліотеки, музеї та інші культурні установи, які пустують. Чуємо скарги на те, що немає бюджетних коштів на розвиток культури. І ось ми пропонуємо проект, в якому люди, які працюють в цих установах, мотивовані і зацікавлені разом з однодумцями, такими, наприклад, як громадські організації, – які є більш гнучкими і вільними в прийнятті рішень, творчих ініціативах і мобільності – реалізувати міні-проекти, які дозволили би наповнити новим змістом ці культурні інституції. Більше того ¬– створити на їх території культурно-освітницькі центри", – розповіла керівниця проекту "Замінимо мур відчиненими вікнами" Юлія Голоднікова.
На Житомир вибір впав невипадково, каже Юлія Голоднікова. Адже саме такі невеликі міста потребують того, аби тут проходили цікаві та корисні культурно-освітні заходи: "В Житомирі є театри, музеї та інші культурні інституції, в які можна прийти і з якими можна вже спробувати щось зробити тим людям, які вперше сюди приїхали чи рідко бували в Житомирі і погано знають місто. Ось їх погляд і участь в роботі цих культурних інституцій на волонтерських засадах може згодитися житомирянам та Житомиру тим, що продемонструє якісь нові підходи до розуміння свого культурного середовища". Додамо, що в рамках тренінгу заплановано і практичний блок, а саме – проведення волонтерських акцій на території Житомира.

Последнее изменение Пятница, 23/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework