Бізнес під час апокаліпсису, або як живуть заклади Михайлівської під час її реконструкції. ФОТО

Житомиряни з нетерпінням чекають на закінчення капітального ремонту єдиної у Житомирі пішохідної вулиці Михайлівська. Але поки реконструкція триває, важко знайти задоволених руїнами у центрі міста.

Та за усією цією розрухою всі забули про кафе, магазини та інші заклади та підприємства, дістатися до яких стало неможливим.
Михайлівську перекрили на капітальний ремонт, тому підприємства на період реконструкції працювати не можуть.
Деякі установи тимчасово переїхали, а інші взагалі поки зачинені. Так, Центр надання адміністративних послуг зараз можна знайти за адресою: м-н Корольова, 6, громадська приймальня «Об’єднання Самопоміч» знаходиться на вул. Перемоги, 3, а Ляльковий театр працює у звичному режимі, та потрапити до нього можна тільки з двору (вул. Театральна-Скорульського).
Та все ж більшість установ на період реконструкції взагалі зачинилися. Як стверджує Дмитро Мамрай, начальник Управління капітального будівництва, усі грошові збитки підприємствам, завданічерез припинення роботи, держава не компенсуватиме, адже кошторисом це не було передбачено на час укладання договору.


Самі підприємці розповідають, що їх збирали і попереджували про реконструкцію декілька разів. Запевняли, що завершиться ремонт до кінця літа, але потім роботи перенесли. Більшість віднеслися до цього з розумінням, адже, як розповідають, «обличчя» нашого міста набере новий вигляд. Але на ці 3 місяці, поки вулиця буде перекритою, вони не отримуватимуть прибуток, а натомість їм потрібно виплачувати своїм працівникам заробітну плату, щоб зберегти робочі місця. Підприємці не вимагають компенсації, але написали листи до обласної адміністрації про закриття установи і з проханням про зупинення нарахування орендної плати до кінця ремонтних робіт.


На сьогодні Михайлівська перекрита не повністю, лише частина з боку вулиці Велика Бердичівська. Тому багато установ працюють поки у звичному режимі, хоча і виникають труднощі. Так, час від часу може зникнути на невизначений період водопостачання. Адміністратор кав’ярні «Львівська брама» розповідає про попередження, що вже з 26 вересня можливо перекриють вулицю і з боку вул. Київська. Звісно, гостей у закладах стало значно менше. Відвідувачі скаржаться, що для того, щоб дістатися до своєї улюбленої кав’ярні, їм доводиться долати майже втричі довший шлях.


Дмитро Мамрай запевняє, що всі роботи на Михайлівській повинні завершитись ще у 2016 році, тому житомиряни у новому 2017 зможуть побачити оновлену вулицю, а всі установи працюватимуть у звичному режимі.

Последнее изменение Суббота, 24/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework