Торгівля з вікон – новий тренд у Житомирі

Підприємці завжди відрізняються своєю винахідливістю. Це є тим, що дозволяє постійно розвиватися новим технологіям та рухати прогрес людства. Але поодинокі підприємці (якщо їх можна так назвати) в гонитві за прибутками не помічають те, як роблять місто огидним.

Останнім часом у Житомирі поширеним явищем стала торгівля безпосередньо з вікон.
Звісно, економічна ситуація в державі підштовхує підприємливих житомирян до винахідливості. Багато розуму не потрібно, щоб почати торгівлю з власного вікна в центрі міста або «продовбати» в стіні дірку та продавати каву.
Можливо пересічні житомиряни, купуючи каву в таких вікнах-крамницях, не звертають увагу, на те, що такі «підприємці» псують фасади та вигляд будівель, спотворюючи цим місто. Організовуючи торгівлю під вікнами, приводять до шуму вночі та збільшення кількості сміття під вікнами інших мешканців. Одним словом, через власне прагнення заробити, такі «підприємці» створюють незручності іншим мешканцям.
Тим паче, що частина таких «підприємців» жодних податків не сплачує, відповідно і підприємцями їх називати недоречно.
Без впливових покровителів дані вікна-крамниці не змогли б так довго працювати у місті, тим паче, що знаходяться вони переважно в декількох кроках від державних структур.
В 100 м від Територіального управління Державної судової адміністрації та Головного територіального управління юстиції за адресою майдан Замковий, 5/8 з пробитої у стіні будинку дірки продають каву. В сусідньому дворі в декількох метрах від міської прокуратури по вул. Леха Качинського, 6 також організована торгівля з вікна-крамниці.
Але не кавою єдиною!


У 100 м від Господарського суду Житомирської області в будинку № 63/1 по вулиці Святослава Ріхтера із вікна здійснюється продаж алкоголю, сигарет та інших товарів. Не варто писати, що ліценції дана «точка» не має. Місцеві мешканці скаржаться на подібного комерсанта у своєму будинку, адже він продає неповнолітнім алкоголь і сигарети.
На захист жителів став депутат Богунської районної ради Микола Череднік: «До мене звернулися мешканці будинку, де працює так зване «вікно-крамниця» зі скаргою на підприємця. Сусіди вже втомилися сваритися з бізнесменом і це ніякого результату не дає. Тому дане питання я взяв під особистий контроль, і подав відповідне звернення до органів влади. Інспекція з благоустрою та Управління архітектури мають перевірити роботу подібних торгових точок і, у випадку порушення, притягнути їх до адміністративної або кримінальної відповідальності в залежності від порушень, які вони здійснили», – зазначив Микола Череднік.
Житомиряни, купуючи товари у вікнах-крамницях, ви підтримуєте такі заклади, а також заохочуєте таких «підприємців» створювати нові точки та псувати зовнішній вигляд нашого міста!

Последнее изменение Вторник, 27/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework