Сергій Сухомлин розповів про те, якою Михайлівська стане після реконструкції

Сьогодні, 28 вересня Сергій Сухомлин відповів на всі запитання щодо реконструкції вулиці Михайлівська: «Пріоритет поставлено на те, щоб зробити центральну вулицю міста місцем зустрічі».


Сергій Сухомлин зазначає, що спочатку на реконструкцію було виділено 15 мільйонів гривень, але після проведення експертизи цю суму було збільшено до 17 мільйонів. Проект передбачав розміщення бетонної плитки, але депутати фактично одноголосно проголосували за те, щоб Михайлівську робити у граніті. Це забезпечить довший термін експлуатації.

Підрядником виступає житомирська компанія «Артхаус», що брали участь у роботах на НСК «Олімпійському», Грецькій площі в Одесі тощо. Тому можна навіть не сумніватися, що центром Житомира займаються кращі.

Роботи на Михайлівській проводяться до 19-20 години, а важка техніка працює навіть і у вихідні. Поклад плитки уже розпочався і закінчиться до кінця листопада, як пообіцяв Сергій Сухомлин. Та ще залишаться роботи по освітленню, закладенню комунікації під фонтан, установка болардів і т.п.

Підприємства, що працюють на Михайлівській, вимушені були через реконструкцію закритися. Але Сергій Сухомлин запевняє, що кілька разів збирав усіх підприємців та попереджав про реконструкцію. Хоча вони й усвідомлювали, що втрачають на три місяці прибуток та потерпають збитків, та все ж дали згоду на проект. Вся реклама, всі літні майданчики будуть зняті для того, щоб відкрити новий фасад. Коли Михайлівська стане дійсно центром спілкування у Житомирі, з’явиться фонтан, вулиця стане затишною, вона стане альтернативою торговим центрам, люди будуть більше проводити часу тут, і це вигідно для того ж бізнесу. Підприємці зацікавлені, щоб їхні заклади виглядали достойно.

По Михайлівській близько 20 каналізаційних люків, та навіть їх не залишили поза увагою. Міська рада замовила абсолютно новий дизайн люку. На них будуть відлиті різні малюнки та написи українською, російською, чеською мовами, іврит. Це, фактично, ті громади, що проживають у місті Житомир. Ці люки вже замовлені, і через кілька тижнів уже повинні надійти.

Частину вулиці Лятошинського розібрали й перетворили у площу. Тут з’явиться нова гарна сцена, яка на зиму буде розбиратися. Площа вміщуватиме майже півтори тисячі людей, які матимуть змогу відвідати концерти та фестивалі, які проводитимуться. Вулицю Лятошинського планують зробити також пішохідною і вона буде обмежена механічними болардами.

Міський голова підтвердив чутки про італійського мецената, що хоче проспонсорувати проект. Він уже заповів для Житомирської лікарні нове обладнання на 100 тис. євро і зараз хоче профінансувати збудування фонтану на Михайлівській, який буде названо на його честь.

Головною метою реконструкції, як зазначає міський голова, є створення душевної атмосфери. Тут будуть проводитися щотижня і різноманітні концерти та фестивалі. Так Михайлівська стане дійсно «місцем зустрічі» у Житомирі.

Последнее изменение Среда, 28/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework