Габаритно-ваговий контроль зафіксував на шляху близько 40 порушень

Упродовж двох місяців роботи пересувним пунктом габаритно-вагового контролю було проведено більше 780-ти зважувань великовагових транспортних засобів та виявлено майже 40 порушень, на основі яких складено акти.


Здійснюється він філією «Житомирська ДЕД» спільно з представниками Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області та Національної поліції в Житомирській області.

Нагадаємо, що для контролю за дотриманням перевізниками встановлених вагових параметрів на дорогу вивели пересувні автомобільні ваги.

Згідно з вимогами Правил дорожнього руху за спеціальними правилами здійснюється рух транспортних засобів та їх составів у разі коли фактична маса становить понад 40т (для контейнеровозів — понад 44 т, на встановлених Укравтодором і Нацполіцією для них маршрутах — до 46 т), навантаження на одиночну вісь перевищує 11 т (для автобусів, тролейбусів — 11,5 т), здвоєні осі — 16 т, строєні — 22 т (для контейнеровозів навантаження на одиночну вісь — 11 т, здвоєні осі — 18 т, строєні — 24 т).

Якщо вагові параметри перевищують вказані в ПДРбільш як на 2%,транспортний засіб вважається великоваговим.

Для здійснення руху таким автомобілем автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами необхідноотримати дозвіл на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, що видається перевізникові в поліції, або мати документ про внесення плати за проїзд таких транспортних засобів.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області

Последнее изменение Пятница, 30/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework