Музей космонавтики ім. С. П. Корольова стане порталом, у якому можна відвідати кілька музеїв одразу. ФОТО

5 жовтня відбулася презентація Інтерактивного відеомосту, за допомогою якого кожен охочий зможе прогулюватись online по Музею етнокосмонавтики у Литві.

Керівник проекту Саулюс Валюс, директор фірми «EkspoBalta», розповідає, що ідея проекту полягає дати кожному відвідувачу шанс відчути себе хоч на кілька хвилин дослідником, ученим, першовідкривачем. Перебуваючи у Житомирі, за допомогою Інтерактивного відеомосту можна побачити не тільки побачити експонати, що знаходяться у музеї зовсім іншої країни, а й відчути атмосферу, що панує музеєм, спостерігати за перебігом відвідувачів.
Нова технологія все ще маловідома, і на сьогодні не має аналогів. Саме тому розробникам довелося подолати багато перешкод, адже ніхто не знав, із чим їм доведеться зіткнутися. Поки у кожного з музеїв встановлено по одній камері, та при фінансовій підтримці реально встановити таких камер кілька.
Та система має свої недоліки: бувають запізнювання, що гальмують роботу. Та з часом ці неполадки усунуть і прогулюватись литовським музеєм можна буде без перешкод.
Поки можна побувати online тільки у музеї Литви, який тільки починає цей проект разом з Україною. Та у перспективі планується увімкнути й Національний науковий музей у Північній Кореї, Науковий музей у Токіо, Національний музей науки й техніки да Вінчі у Мілані та Національний музей авіації і космонавтики у Вашингтоні.
Відвідав Житомир для презентації Інтерактивного відеомосту посол із Литви МаріусЯнуконіс, якого радо зустріли працівники музею із «хлібом і сіллю» та провели екскурсію музеєм.

Последнее изменение Среда, 05/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework