Житомирянам на замітку: Топ найкрасивіших прісноводних ресурсів!

Топ-5 найбільш мальовничих озер України.


Світязь
Озеро розташоване у Волинській області, межує з Польщею і Білоруссю. Глибина – 60 метрів. У народі Світязь прозвали «українським Байкалом». Щорічно, тисячі туристів з’їжджаються сюди, щоб надихнутися місцевими красотами, злитися душею і тілом з первозданною природою.
Про походження озера досі точаться суперечки. За однією з версій, утворилося воно внаслідок танення дніпровського льодовика.

Ялпуг
Лиман в Одеській області площею в 149 кв.км., друге за протяжністю озеро в Європі. Багата фауна Ялплуга: тут більше 40 видів риб (окунь, щука, сазан, краснопірка, короп, судак і багато інших).
З цим озером пов’язують дуже красиву легенду: нібито відомий російський поет Олександр Пушкін, по дорозі в Одесу зупинився біля озера відпочити. Надихнувшись його величчю, він посадив у прибережному парку дуб. Чи правда це, ми вже не дізнаємося, але місцеві жителі бережуть дерево.

Синевир
Прикраса і гордість Карпат, площею 4-5 гектарів, на висоті 989 метрів, середньою глибиною 10-12 метрів. Існує красива і сумна легенда про виникнення озера. У давні часи тутешні гори належали одному графу. Була в нього дочка Синя з очима синіми, як море. Полюбила дівчина пастуха Вира. Батько ж, дізнавшись про це, заборонив закоханим бачитися. Але не змогла заборона графа погасити любов в серцях молодих людей, і тоді повелів граф вбити Вира. Зачекавши слушний момент люди графа скинули на Вира камінь зі скелі.
Довго плакала Синя, поки на тому місці не сформувалося озеро. Синя і найчистіша вода, як очі дівчини. А в центрі здалася верхівка того самого каменю, який убив Вира. Так і прозвали озеро Синевир. До речі, існує повір’я, яке обіцяє міцну і щасливу любов всім парам, познайомилися тут.

Сиваш
Мертве озеро. Залив Азовського моря, Херсонська область. Вода в Сиваші досить солона, що обумовлено великою кількістю мінералів, що свідчить про його лікувальні властивості. Ще однією особливістю Сиваша є його незвичайний рожевий колір. Як стверджують вчені, вода лікує суглоби і зміцнює організм.
Озеро Шелехівське
Розташувалося поблизу села Межиріч Лебединського району Сумської області. Цей ресурс настільки древній, як і Байкал. Царство спокою і безтурботності утворилося з часів льодовикового періоду, тут вода не буває теплою.
Всього лише п’ятірка таємничих, найкрасивіших місць нашої країни, при вигляді яких захоплює дух! Але скільки таких місць насправді? Десятки? Сотні? Наш край дивує, підкорює і закохує в себе. Слідкуйте за нашою рубрикою, попереду найцікавіше.

Джерело: weloveua.com

Последнее изменение Вторник, 11/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework