Вадим Калінін: Мережа інтернатних та професійно-технічних закладів потребують реформування та модернізації

Сьогодні, 12 жовтня, освітяни області зібрались у Житомирі, аби взяти участь у роботі колегії управління освіти і науки облдержадміністрації.

Основні питання, які розглядались – початок навчального 2016/2017 року в закладах освіти, підготовка до опалювального періоду, підсумки проведення ЗНО у 2016 році.

Колегія пройшла під головуванням начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Вадима Калініна за участю директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадія Кузьменка, проректора Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Миколи Сюравчика, начальників управлінь освіти районів. Про це повідомляє перс-служба Житомирської ОДА.

Вадим Калінін, розпочинаючи колегію, зупинився на головних моментах організованого початку 2016-2017 навчального року. За його словами, в області функціонує 725 загальноосвітніх навчальних закладів. Наразі активно проводиться робота щодо оптимізації мережі навчальних закладів. На Житомирщині створено 17 опорних шкіл та 57 філій.

Щодо розвитку інклюзивної освіти, то Вадим Калінін зазначив, що в області функціонує 17 інтернатних закладів, які забезпечують навчання та виховання дітей, які потребують соціальної підтримки та дітей з особливими освітніми потребами. Проте як мережа інтернатних закладів, так і мережа професійно-технічних закладів потребують реформування та модернізації.

В усіх закладах освіти проведені всі необхідні роботи з підготовки до осінньо-зимового та опалювального періоду. А от питання забезпечення дітей підручниками досі залишається актуальним.

Про результати ЗНО-2016 на Житомирщині розповів директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко: «Зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році показало чималу кількість проблем. Зокрема, це великі «розриви» у якісних показниках по різним предметам між містами та районами. Проте саме в Житомирській області найбільша кількість громадських спостерігачів, які працювали на добровільних засадах».

Цьогоріч 7 випусників отримали 200 балів із ЗНО, а в 2015 році – 45. Потрібно зробити все можливе, аби за підсумками навчального 2016-2017 року результати ЗНО були значно вищими та якіснішими – наголосив Вадим Калінін.

Последнее изменение Среда, 12/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework