Топ-10 порад, як підготувати авто до зими

Зима зажди підкрадається непомітно. І хоча сьогодні ще чистий асфальт, і морозів іще немає, та завтра можна прокинутись та побачити купу снігу за вікном.

Щоб не витрачати потім багато часу та нервів, потрібно підготуватися до зими заздалегідь. Віталій Зацепін, директор автомагазину «Океан Авто» поділився порадами, як захистити себе та свій автомобіль від снігу та лютих морозів.

  1. Замініть літні шини на зимові. Так, це потрібно робити саме зараз, адже нові шини до першого снігу ще повинні обкататися. Та й у цей час у магазинах ще немає ажіотажного попиту на зимову гуму, а в шиномонтажах – черги. Варто уточнити ще один нюанс: для зручності краще поставити зимові шини на нові диски, а не перебортовувати літню гуму. Крім іншого це ще й збільшить термін служби гуми.

  2. Замініть мастила. Зазвичай рекомендують перед зимою змінити масло, але якщо ви їздите на «всесезонці» - то робити це варто не безпосередньо перед зимою, а заздалегідь. Відомо, що кожна заміна масла – це певний стрес для двигуна, тому краще, якщо двигун з новим маслом «обкатається» при плюсових температурах. Також не варто забувати й про масло в трансмісії та інші експлуатаційні рідини – доцільно перед зимою перевірити їх стан і при необхідності замінити.

  3. Зверніть увагу на систему охолодження. Часи, коли в радіатор заливали воду, давно пройшли, але це не означає, що система стала безпроблемною. Принаймні, варто замінити старий антифриз і перевірити всі патрубки, а також переставити заслінки радіатора (якщо вони є) у зимове положення. Як максимум, можна знизити тепловтрати радіатора, поставивши перед ним хоча б картонку.

  4. Замініть рідину в омивачі скла. Якщо ви використовували воду, для своєї ж безпеки негайно замініть її на морозостійку рідину.

  5. Перевірте гальмівну систему. Гальма повинні бути відрегульовані ідеально. Це стосується і балансу гальмівних сил і роботи АБС. Крім того, перед зимою варто замінити і колодки, якщо вони вже «підходять», а також гальмівну рідину.

  6. Відрегулюйте світло фар. Не секрет, що часто фари світять не так, як треба. У зимовий період на цей аспект потрібно звернути особливу увагу. Варто заїхати на пристойну СТО або до дилера і відрегулювати фари так, щоб світлотіньова межа була в нормі.

  7. «Підлікуйте» ваш акумулятор. Взимку акумулятор – це серце вашого автомобіля. «Підсаджений» акумулятор, який досить непогано працював влітку, взимку може виявитися тією самою «слабкою ланкою», яка не дозволить завести автомобіль. Тому його обов’язково треба перевірити, а при необхідності і замінити. Зазначимо, що ніякі «тренувальні заряди» та інше шаманство сучасним не обслуговуваним акумуляторам кардинально не допомагають. Якщо акумулятор не видає нормального струму, то вихід тільки один – заміна.

  8. Проведіть антикорозійну обробку автомобіля. Взимку це дуже важливо, адже комунальники під час морозів посипають дороги різними хімікатами та солями для розбивання льоду. Це призводить до швидкого по іржавіння кузова. Проводити такі роботи краще в автосервісах, бо антикорозійна обробка кузова вимагає дотримання певних технологій і використання якісних матеріалів.

  9. Потурбуйтеся про тепло в автомобілі. В автомобілі без пічки в салоні восени холодно, не кажучи вже про зиму. Перевіряти цей пристрій варто заздалегідь, і якщо ви це робите регулярно, то багато часу це не займе. Зверніть увагу на прочистку радіатора, це важливий елемент опалення, адже він має властивість забиватися.

  10. Перевірте комплектацію автомобіля. Обов’язково у вашому автомобілі повинні бути:
1. Рідина для омивача скла.
2. Нормальний трос.
3. Шкребок і щітка для скла.
4. Лопата.
5. Запас моторного масла.
6. Повнорозмірна запаска з зимовою гумою.
7. «Незамерзайка».

P. S. Вчасно слідкуйте за своїм автомобілем, щоб потім не довелось сидіти довгими холодними вечорами у гаражі чи СТО.

Последнее изменение Вторник, 18/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework