До уваги мешканців міста: 10 способів профілактики застуди та грипу

Лікування застуди та грипу не існує, адже ми лікуємо симптоми.

Тому основним завданням кожного повинно стати профілактика захворювання. В першу чергу, потрібно вести здоровий спосіб життя, щоб зміцнити організм в цілому і зробити його менш схильним до ризику інфекційних захворювань. Також гарний спосіб боротьби з грипом - щеплення від цього захворювання. А про інші методи профілактики читайте далі.

№ 1. Добре мийте руки


Більшість вірусів грипу та застуди поширюються при прямому контакті. Якщо хворий на грип чхнув, прикриваючи рот рукою, а потім торкнувся цієї рукою телефону, ручки крана, склянки, віруси потрапляє на ці предмети. Мікроби зберігають життєздатність до декількох годин, в деяких випадках - тижнів, до тих пір, поки знову не потраплять в організм сприйнятливої людини через ті ж предмети побуту. Тому, мийте руки частіше. Якщо поруч немає раковини, просто ретельно потріть руки один про одного протягом хвилини. Це також сприяє руйнуванню мікробів. Або, використовуйте дезінфікуючі засоби для обробки рук.

№ 2. Не торкайте руками обличчя


Віруси грипу та застуди проникають в організм через слизові оболонки рота, носа, очей. Більшість дітей хворіють, торкаючись руками обличчя, і заражають потім батьків.

№ 3. Пийте більше рідини


Вода вимиває з організму шкідливі речовини і наповнює його необхідною вологою. В середньому, доросла людина повинна випивати в день 2 літри рідини. Як зрозуміти, чи достатньо рідини ви споживаєте? Якщо колір сечі близький до прозорого, води надходить досить. Якщо колір сечі насичено жовтий - організму необхідно більше рідини.

№ 4. Відвідуйте сауну

Вчені не прийшли до єдиної думки з приводу ролі сауни в профілактиці застуди. Однак, в одному німецькому дослідженні, проведеному в 1989 році, вчені виявили, що люди, які відвідують сауну хоча б один раз в тиждень, в два рази рідше хворіють на грип та застуду. За однією з теорій, при вдиханні пари температурою вище вісімдесяти градусів, віруси грипу і застуди гинуть.

№ 5. Регулярно виконуйте спортивні вправи

Аеробні вправи підсилюють роботу серця, змушуючи його переганяти більшу кількість крові і переносити більше кисню з легких. Розпалене тіло потіє. Активується вироблення природних імунних клітин організму, що вбивають віруси.

№ 6. Споживайте їжу багату на вітаміни


«Фіто» означає «рослинний». Природні хімічні речовини в рослинах насичують їжу вітамінами і прискорюють обмін речовин. Так що, відкладіть вітамінні добавки, їжте темно-зелені, червоні, жовті овочі та фрукти.

№ 7. Вживайте  йогурт


Деякі дослідження показали, що щоденне вживання чашки знежиреного йогурту скорочує сприйнятливість до вірусів грипу та застуди на 25%. Вчені вважають, що корисна дія пов'язана з активацією імунних механізмів, завдяки бактеріям, які містяться в йогурті.

№8. Не паліть


За статистикою, завзяті курці хворіють на застуду важче і частіше. Навіть якщо ви пасивний курець, тобто перебуваєте в оточенні курців, ваша імунна система під прицілом. Куріння сушить слизову носа і паралізує Війчастий епітелій. Війчастий епітелій - найтонші волоски, що вистилають слизові оболонки носа і легенів; завдяки їх хвилеподібним рухам, вірус вимивається з носа. Фахівці стверджують, одна сигарета паралізує Війчастий епітелій на 30-40 хвилин.

№ 9. Не вживайте алкоголь

Зловживання алкоголем блокує імунну систему різними способами. Люди, які зловживають алкоголем, більш схильні до інфікування. Алкоголь також сприяє до обезводнення організму. Від вживання алкоголю, організм втрачає більше рідини, ніж отримує.

№ 10. Відпочивайте 

Якщо ви навчитеся розслаблятися, ви зможете активувати ваш імунітет. Існує думка, що коли ви розслабляєтеся звичним для вас чином, кількість інтерлейкінів (головні клітини імунної системи проти вірусів грипу та застуди) в крові збільшується. Спробуйте уявити в своїй уяві картинку, від якої приходите в задоволене або спокійний стан. Проробляйте це 30 хвилин в день протягом декількох місяців.

Последнее изменение Среда, 19/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework