×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Журналісти програми «Свідок» на НТН розбиралися, кому заважає Житомиргаз. ВІДЕО

У Житомирі триває дивна історія навколо місцевої газової компанії. Силовики обшукали її приміщення півроку тому, у вересні взялися до рахунків, а потім узялися перевіряти дочірнє підприємство. На чому ґрунтуються підозри і які результати ревізії?

До них наскочили без попередження, вперше ще у квітні. Ввійшли силовики і попросили вийти всіх співробітників Житомиргазу. Далі правоохоронці забрали майже сотню комп'ютерів, а людей змусили підписати протоколи допиту свідків, йдеться у сюжеті «Свідок».

Володимир Остапчук, керівник юридичного управління ПАТ Житомиргаз:

- Були запрошені працівники корпорації Майкрфософт, що в свою чергу здійснюється порушення процесуального законодавства, а саме задіяні зацікавлені люди. Люди були змушені підписувати протоколи, також вилучались не тільки жорсткі диски, а вилучались системні блоки.

Тоді компанії закидали використання неліцензійних програм. На початку вересня міліція знову береться до Житомиргазу, тепер - до рахунків підприємства. Мовляв, керівництво отримувало плату споживачів за блакитне паливо через не той банк. Втретє підбираються через дочірнє підприємство "Пропан" - знову обшук, бо начебто посадовці привласнили 30 мільйонів гривень.

Руслан Марчук, керівник відділу УБЕЗ у Житомирській області:

- Доказова база формується за тими матеріалами первинними, які були вилучені, проводяться комплекс слідчих розшукових дій, спрямоване на встановлення конкретних фактичних даних, які можуть містити відомості про ознаки кримінального правопорушення в діях тих чи інших службовців.

Усі три ухвали на обшук підприємства підписували судді Богунського та Корольовського суду. Причому на два останні візити міліції дав згоду один і той самий служитель Феміди - В'ячеслав Бондарчук.

- Він зараз у відпустці .

- А скільки він у відпустці? 

- Я не знаю!

- Ну, немає його?

- Ні, він у відпустці!

- Ну а коли він буде, на скільки пішов?

- Ми таку інформацію не можемо надавати.

Випадково чи ні, але не було на роботі й іншої судді.

- Немає, вона не місцева, вона зараз у відпустці.

Ухвали свого підлеглого погодився прокоментувати голова Корольовського суду.

Юрій Драч, голова Корольовського районного суду м. Житомира:

- Клопотання має бути обґрунтоване, клопотання слідчого, який звертається до суду, і суддя вивчає матеріали кримінального провадження і дивиться, чи є підстави, докази.

- В цих ухвалах доказів достатньо, на ваш погляд?

- Ви знаєте, я вам перечисляв ті докази, які тут є. Але чи достатньо, чи не достатньо - тому що кожен суддя, коли виносить якесь процесуальне рішення, саме ухвалу, суддя виносить, він керується, як говориться, тими документами, які знаходяться у матеріалах.

За дивного збігу, у відпустці був і працівник міської прокуратури, який керує провадженням щодо Житомиргазу. За два тижні після обшуку на ДП "Пропан" у міліції досі не дослідили вилучених електронних носіїв інформації і бухгалтерську документацію.

Руслан Марчук, керівник відділу УБЕЗ у Житомирській області:

- Скільки документів ми вилучили, я сказати не можу, оскільки їх там безліч, тих документів, і то є первинні документи, які свідчать про фінансово-господарські операції, про закупівлю товарів, робіт та послуг, та їх реалізацію.

На дії правоохоронців і під час обшуку, і щодо відкриття кримінальних проваджень юристи Житомиргазу написали кілька скарг. Компанію цікавить, коли їй дадуть спокій і повернуть техніку.

Володимир Остапчук, керівник юридичного управління ПАТ Житомиргаз:

- Порушувались кримінальні справи за якісь надуманиних мотивів, з вигадок, з підозри. ПАТ Житомиргаз написали скраги в прокуратуру, по даних скаргах розпочато якесь слідство, нас не повідомлено.

Ще компанія подала 15 заяв до міліції про крадіжки газу й пошкодження вимірювальної техніки. Та зверненням правоохоронці злегковажили, навіть не внесли до реєстру. Коли повернуть вилучені комп'ютери і які ж неспростовні докази має міліція щодо зловживань у Житомиргазі - невідомо.

n300914767

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework