На Житомирщині проходить обласний Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

Останніми тижнями у школах, професійно-технічних училищах та дошкільних закладах області триває Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності.

Він покликаний підвищити рівень знань та умінь дитини стосовно її дій у надзвичайних ситуаціях, що можуть виникати в осінньо-зимовий період.

Адже, як свідчить статистика, надзвичайні пригоди за участю дітей, їхні пустощі на дозвіллі нерідко обертаються трагедією. Зокрема, цього року через недотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку на водоймах в області загинуло 2 дітей.

У рамках Місячника Управління ДСНС України у Житомирській області, управління освіти і науки обласної державної адміністрації та обласна організація Добровільного пожежного товариства України передбачили проведення у школах, професійно-технічних училищах та дошкільних закладах комплексу цікавих пізнавально-розважальних заходів з безпеки життєдіяльності.

Уже численні навчальні заклади області прийняли у своїх стінах рятувальників, які прививають підростаючому поколінню культуру безпечної поведінки. Учасниками Місячника вже стали учні Житомирської міської гімназії № 3, Житомирського дошкільного навчального закладу № 37, Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 та гості з телевізійного проекту «Твоє майбутнє».

Рятувальники ДСНС проводять бесіди, як з дітьми, так і їхніми батьками, показують спеціально створені навчальні фільми та демонструють аспекти пожежно-рятувальної роботи, спорядження і технічного оснащення служби.

Діти ж у свою чергу пишуть диктанти, твори, перекази з безпеки життєдіяльності. У школах проходять «відкриті уроки» з тематики запобігання травматизму і загибелі дітей під час надзвичайних подій. Для учнів організовуються вікторини, ігрові та шоу – програми, позакласні заходи під назвами «Не буває диму без вогню!», «Обережно: вибухонебезпечні знахідки», «Якщо друг опинився у небезпечній ситуації», «101 – народна служба порятунку», «Не йди на лід – не знатимеш бід!». А з вихованцями дошкільних закладів проводитимуться ранки профілактичного спрямування.

Крім того організатори оголосили конкурси серед дітей та вихователів. Дорослі змагатимуться за право назвати власну розробку позакласного заходу найкращою. А кожна дитина зможе показати свої здібності в конкурсах на кращий вірш з тематики «Безпечне життя – щасливе майбутнє!» та кращий малюнок, який відображатиме позицію дітей у протидії надзвичайним ситуаціям або розповідатиме про мужню професію рятувальника.

Позакласні заходи, екскурсії до пожежно-рятувальних частин та виступи перед дітьми команд юних пожежних також дозволять якнайширше познайомити дітей з професією рятувальника, стати повноправними членами загартованої міцної команди народної служби порятунку «101».

Последнее изменение Понедельник, 07/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework