«Золоті руки» отця Володимира:неабиякий господар, майстер, бджоляр

У с.Бовсунах Лугинського району немає такої людини, котра б не знала настоятеля місцевої Свято-Василівської церкви УПЦ отця Володимира (Дідковського). 

Він — не лише духовний наставник односельців, а й неабиякий господар, майстер, бджоляр. Разом із дружиною Надією Миколаївною виховали й дали путівку в життя трьом синам - учаснику АТО Сергію, священику Свято-Успенської церкви УПЦ в с.Кожухівці Коростенського району Миколі та лісничому ДП «Лугинський лісгосп АПК» Віктору. Дочекалися й сімох онуків, котрі звеселяють їхню оселю, коли приїжджають в гості.

— У Бовсунах проживаю з 1977 року, — розповів В.Дідковський. - Родом із с. Михайлівки сусіднього Коростенького району. Разом із родиною тримаємо коня, корову, порося, курей. Обробляємо два гектари землі, де сіємо жито, пшеницю, садимо картоплю та іншу городину.

У вільний від роботи час дружина полюбляє вишивати. У своєму доробку має більше 30 рушників, кімнати будинку прикрашають вишиті з любов’ю серветки тощо. Моя «стихія» — бджоли та «столярка». Ці захоплення перейняв від свого батька Семена Лукича, котрий був одним із найкращих бондарів і теслярів у селі. Для реалізації своїх задумів маю циркулярку, зварювальний та стругальний апарати, інший реманент.

Сам майстрував вулики. Утримую нині 22 бджолосім’ї. В минулому році, наприклад, від однієї бджолосім’ї отримав більше 200 літрів меду. Біля крилатих трудівниць у розкішному яблуневому саду ходжу по декілька годин на день. І підгодовую їх, і спостерігаю за їхньою поведінкою, і поїлки контролюю. Це дуже копітка робота, але вона допомагає розслабитися й відволіктися від щоденних проблем.

Отець Володимир постійно щось майструє. Ось декілька років тому обладнав криницю, що стала справжньою окрасою Бовсунів. Його біля неї навіть для районної газети фотографували.

У Бовсунівській сільській раді розповіли, що це — справді працьовита й дружня родина. І трудяться, і відпочивають Дідковські гуртом.

— Добре, що є в селах такі глибоко духовні й працьовиті сім’ї, з яких беруть приклад односельці, — сказали в сільській раді.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Последнее изменение Четверг, 10/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework