Ігор Гундич: Житомирська область готова до погіршення погодніх умов

Сьогодні, 11 листопада, пройшла селекторна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

У засіданні Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо готовності до протидії загрозам у зв'язку з погіршенням погодних умов в Україні (13 листопада) взяли участь голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та начальник Управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук.

Вони доповіли про готовність до оперативного реагування на ускладнення синоптичної ситуації.

«Житомирська область на 100% готова до погіршення погодніх умов. Техніка, що є у підприємствах «Житомирського облавтодору» підготовлена, дизельним пальним Житомирщина також забезпечена в повному обсязі.

Є можливість для створення 64 пунктів обігріву за необхідності», – повідомив керівник області Ігор Гундич.

Управлінням ДСНС України в області для запобігання надзвичайним ситуаціям в підвищеній готовності перебувають чергові сили, наявна інженерна і автомобільна техніка, спеціальні засоби, автономні джерела живлення тощо. У стані постійної готовності до дій за призначенням щодоби перебуває: 62 одиниці пожежної і спеціальної техніки та 225 чоловік особового складу.

За прогнозами Укргідрометцентру, 13 листопада у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. По всій території Україні фіксуватиметься посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с. Погодні умови стабілізуються вдень 14 листопада.

Заважаючи на синоптичний прогноз, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці.

Шановні водії! Дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. ДСНС України нагадує, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Шановні громадяни! Намагайтеся не ходити під розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Последнее изменение Пятница, 11/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework