У Житомирі організували семінар щодо можливостей налагодження партнерських відносин з містами Німеччини

До участі запросили десять очільників міст Житомирщини, представників навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться темою напрацювання зв’язків із зарубіжними партнерами.

Говорить організатор заходу – голова Житомирського обласного національно-культурного товариства "Відергебурт" Володимир Піньковський:

"Ми знаємо, що Житомирщина має спільні зв’язки з Польщею і розвиває стосунки в цьому напрямку, але цього замало. Європа є набагато більшою і потужнішою. Тож ми хочемо запропонувати схему, які потрібно здійснити кроки, як Житомиру, так і іншим містам області, аби такі зв’язки встановити і мати з цього дивіденди. Різнопланові: від культурологічних і економічних до звичайного обміну досвідом, які б лягли в основу кращого розуміння європейцями нас і нами – європейців".

На думку Володимира Піньковського, почати варто з вже існуючих зв’язків між університетами, і на базі цього створювати робочі групи, які ініціювали б подальше партнерство перед владою того чи іншого німецького міста. Про це повідомляє Житомирська Хвиля.

Базою, наприклад, може стати Житомирський держуніверситет імені Івана Франка, який активно співпрацює з багатьма європейськими країнами, в тому числі, і Німеччиною. Конкретні проекти завжди знаходять підтримку, переконаний координатор українсько-німецьких проектів університету, доцент Микола Ліпісівіцький:

"І тоді знадиться дуже багато партнерів, контактів, які допомагають. Маленький приклад: зараз ми маємо понад півтори тисячі книг, присвячених творчості відомого німецького письменника Бертольда Брехта. Аби ми змогли доставити книги в Україну і відкрити цю бібліотеку, нам допомагало Міністерство зовнішніх справ Німеччини, Вільний університет міста Берлін, один з культурних фондів, наш університет імені Івана Франка. Всі ці партнери, які спочатку здавалися недосяжними, об'єдналися для того, щоб вирішити цілком конкретне питання".

Микола Ліпісівіцький каже, що було б дуже добре, якби і наша влада зі свого боку підтримувала і розвивала контакти з німецькими містами на базі вже існуючих угод і академічної співпраці університетів.

Последнее изменение Пятница, 11/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework