Районна газета "ЖИТТЯ ЧУДНІВЩИНИ": 9818 номерів, мільйони примірників за 85 років

За цей період вийшло 9818 її номерів, а це – мільйони примірників.

"Районка" народилася у важкий період - напередодні Голодомору та масових репресій. Усі подальші буремні події до і післявоєнного часу, непрості процеси відбудови, перебудови та здобуття незалежності держави проходили через перо журналістів На сторінках газети висвітлювалися основні віхи життя громади району на різних історичних етапах, каже заступник редактора газети Ірина Топиха:

"Уже два роки йде страшна гібридна війна, яка увірвалась в кожен куточок нашої країни. Тому ми змінили формат газети і в ній з’явились нові рубрики "Благодійництво","Волонтерство", "Патріотизм", "Герої не вмирають", "Слава героям!". Через волонтерів ми передаємо на фронт наші газети бійцям, яких підтримуємо морально та матеріально".

Кілька разів у випуску районки були вимушені перерви, зокрема, у роки гітлерівської окупації Чуднівщини та в період реформування району з 1962 по 1967 рік. Були й інші непрості часи, однак всупереч усім труднощам і негараздам, газета виходила з друку, жила й розвивалась. Через кореспондентську школу пройшло не одне покоління журналістів, котрі залишили помітний слід в історії району і їхня професійність служить взірцем для роботи теперішніх творчих працівників, відзначає відповідальний секретар газети "Життя Чуднівщини" Ніна Розмаїта, котра багато років віддала улюбленій справі:

"Я працюю в газеті з 1985 року і з тих пір закохалась у свою роботу. Часто згадую своїх колег, із якими мені довелось працювати і вчитись у них журналістській роботі. Це Павло Шпита, Леонід Прус, Антоніна Момот, Анатолій Кідрук, Анатолій Шпита, Степан Ніколаєнко, Анатолій Дорощук та інші. Це були справжні майстри слова. Також хочу подякувати всім дописувачам, які не обминають нашу редакцію і приносять нам цікаві матеріали. Щиро дякую усім друзям газети і вірю, що ми ще не один ювілей відсвяткуємо разом".

Від часу заснування газети відбувалися зміни у її назві, поліграфічному наповненні та тематиці публікацій. Але незмінною залишається любов і довіра до районки з боку її читачів і дописувачів. З нагоди 85- річчя районки її працівники приймали щирі вітання від керівників владних структур, районної асоціації сільських і селищних голів, учасників АТО й волонтерів та інших щирих друзів редакції. У ході урочистостей Почесними грамотами й Подяками були відзначені журналісти, листоноші та активні дописувачі газети "Життя Чуднівщини".

Последнее изменение Понедельник, 14/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework