×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині на дайний час перебуває 4552 вимушених переселенців

За оперативними даними на сьогодні до Житомирської області прибуло 4552 особи з АР Крим та сходу України, з них 758 осіб проживає в соціальних закладах. Зокрема в готелі «Житомир» розміщено 287 осіб, санаторії «Тетерів» - 364, cпортивно-оздоровчому таборі «Олімпієць» - 56, cанаторії «Дениші» - 13, готелі «Спортивний» - 38 осіб. Інші знайшли прихисток у родичів та друзів, - про це повідомляє прес-служба ОДА.

Як повідомила заступник директору готелю «Житомир» Світлана Ольшанська, заклад почав приймати переселенців з початку квітня з Криму та з травня - з Донецької та Луганської областей. За весь період було прийнято в готелі 341 особу. Станом на 30.09.2014 р. у «Житомирі» проживає 287 осіб, серед яких 113 дітей (67 ходять до школи, 15 - до дитсадків та 31 дитина перебуває в готелі). Для дітей шкільного та дошкільного віку у готелі обладнали місце, де вони можуть робити уроки. Всі забезпечені одноразовим гарячим харчуванням вартістю 18,5 грн та ліжко-місцем вартістю 75 грн. Орієнтовна сума понесених витрат на зазначених осіб становить близько 20 тис. грн. на день.

Проблема в тому, що готель не призначений для довготривалого проживання. Умови в номерах не відповідають вимогам для розміщення сімей з дітьми, відсутні можливості для розміщення немовлят, обладнані місця для приготування їжі, прання та сушіння білизни. Крім того, лінії електропередачі готелю не витримують навантажень усіх електроприладів.

Сергій Машковський зауважив, що наразі готель «Житомир» з огляду на перевантаження повинен використовуватися як транзитна база для переселенців. Якщо люди приїхали до обласного центру на кілька днів, їх можна розмістити у «Житомирі» з наступним перенаправленням на проживання до іншого закладу.

Директор санаторію «Тетерів» Василь Дікарев проінформував, що заклад почав приймати переселенців зі сходу з кінця травня. За весь період через санаторій пройшло 826 осіб, на сьогодні проживає 364 людини. Із соціального закладу планують виїхати з 1 жовтня 42 людини. Волонтери забезпечують переселенців триразовим харчуванням.

За словами Василя Лікарева, основна проблема санаторію – забезпечення теплом, поки що лише один корпус опалюється електроенергією. Волонтери пообіцяли придбати 2 котли для закладу, які допоможуть постачати тепло майже на всі корпуси. Крім того, тривають переговори щодо безкоштовного встановлення цих котлів.

За інформацією директора спортивно-оздоровчого табору «Олімпієць» Марка Горіна, наразі у закладі проживає 56 осіб. Переселенці забезпечені триразовим харчуванням, дітей до школи підвозять автобуси. Найближчим часом буде змінено режим харчування: 1 раз для дорослих та 2 рази для дітей.

Як повідомив т. в. о. директора готелю «Спортивний» Федір Рачкінд, станом на 30 вересня в установі проживає 38 переселенців. Харчування цих людей забезпечує релігійна організація.

Заступник головного лікаря санаторію «Дениші» Сергій Назаренко розповів, що в закладі сьогодні перебуває 13 громадян з Донецької та Луганської областей. Це багатодітні сім'ї, для проживання яких у «Денишах» є найбільш оптимальні умови.

Крім того, на засіданні було обговорено те, що готель «Спортивний» зарезервує кілька номерів для тимчасового розміщення переселенців, так само, як це робить наразі лише готель «Житомир».

n300914782

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework