В Житомирі не буде крематорію

«У зв'язку з відсутністю крематорію в м. Житомирі і шаленим навантаженням на кладовища міста, пропоную розглянути можливість побудови крематорію поблизу Житомира.

Наразі у мешканців Житомира немає альтернативи захороненню на величезному кладовищі на Корбутівці. Буде це приватний, чи державний крематорій - неважливо, аби він зміг повністю забезпечити потреби Житомира і району», - йшлося в петиції, яка була опублікована на сайті міської ради. 

Петиція з проханням побудувати крематорій набрала достатню кількість голосів та отримала відповідь міської ради.
У відповіді зазначено:
" Крематорій — спеціальна інженерна споруда з устаткуванням, призначеним для спалювання трун із тілами померлих. В Україні діє 4 крематорії: у Києві, Одесі, Дніпрі й Харкові, де населення перевищує 1 млн. чоловік.

Кремація дає можливість зменшити території традиційних поховань. Однак витрати на будівництво та утримання крематорію, не є меншими від витрат на будівництво та утримання кладовища. Орієнтовна вартість будівництва крематорію на сьогодні складає близько 10 млн. грн. Так, для прикладу, у місті Києві з 11 печей працює лише одна. Температура у печі повинна бути не менше 300 градусів (щоб було згоряння), а піч ще треба нагріти. Для цього потрібно спалити сотні кубічних метрів газу, вартість якого значна.

До ритуальних бюро комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Житомирської міської ради за отриманням послуги кремації звертались: у 2015 році – 5 замовників, у 2016 році – 2 замовники. Кремація здійснювалась Київським крематорієм. Це є свідченням того, що наше суспільство не готове до крематорію.

Враховуючи низьку рентабельність даної послуги, високу вартість будівництва крематорію та малу кількість замовлень на рік – будівництво крематорію в місті Житомирі не на часі".

Последнее изменение Пятница, 18/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework