Наталія Чиж: газету «Місто» повністю реформують

Із середини вересня, житомиряни збирали підписи під петицією про припинення виділення коштів із міського бюджету на утримання комунальної газети «Місто».

На думку автора петиції, депутата райради Миколи Чередніка газета «Місто» є застарілим засобом комунікації у час цифрових технологій та виділення коштів на це видання є неефективним. 

«Міська рада має сайт, на якому публікуються проекти рішень, рішення, розпорядження, розміщується інформація про діяльність виконавчих органів, міститься довідкова інформація. Саме сайт є основним механізмом для комунікації між місцевою владою та громадою міста.

Виходячи з цього, утримування муніципальної газети є недоцільним. Також хочу наголосити, що у Житомирі функціонують десятки комерційних ЗМІ, які висвітлюють усю важливу й актуальну інформацію щодо діяльності місцевої влади та інформують громадськість про події у місті.

Натомість, у Житомирі є велика кількість проблемних питань, які потребують негайного вирішення. Але через постійний брак коштів у бюджеті міста вони залишаються невирішеними. Доцільніше спрямувати кошти, які йдуть на випуск комунальної газети, на вирішення таких проблем» - йдеться у петиції.

19 листопада петиція була розглянута секретарем міської ради Наталією Чиж. У відповіді секретар пояснює, що реформування комунальної газети «Місто» відбувається у два етапи. Перший етап відбувається протягом року з моменту прийняття Закону (до 24.12.2016 року), другий – протягом наступних двох років (до 24.12.2017 року).

«На першому етапі здійснюється реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій згідно з переліком, що затверджується Кабінетом Міністрів України. Вказаний перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, не містить газети «Місто» Житомирської міської ради. На другому етапі здійснюється реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, не реформованих на першому етапі.

Повідомляємо, що 31.03.2016 року трудовий колектив газети «Місто» надіслав лист, у якому вирішив проводити реформування друкованого засобу масової інформації на другому етапі шляхом виходу органів місцевого самоврядування зі складу засновників друкованого засобу масової інформації та редакції з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання» - пояснює Наталія Чиж.

Реформування газети «Місто» зараз здійснюється на другому етапі. Обраний шлях реформування передбачає вихід міської ради зі складу засновників газети та перетворення членів трудового колективу газети на засновників нової юридичної особи, яка самостійно, без втручання та допомоги міської ради матиме право видавати газету «Місто».

Последнее изменение Среда, 23/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework