У Житомирі влада через суд збирається стягувати гроші з приватників за прибирання територій

Заступник міського голови Житомира Олександр Фещенко на брифінгу розповів про ситуацію з прибиранням міста від снігу.

Відповідаючи на запитання щодо збільшення кількості ДТП, він зазначив, що в понеділок ввечері почала працювати техніка, передусім, на мостах і шляхопроводах:

"Ми були на Бердичівському мосту, коли фура зупинилася і просто не їде. Ми запитуємо у водія: а у вас лопата є? В зиму в рейс їде фура – ні лопати, ні відра, нічого немає. Ми як побачили, як він почав рухатися, піску йому накидали, а він зрушити не може, там явний перегруз.

Але чомусь водії посунулися на мости, хоча було попередження, що буде сніг випадати і буде ожеледиця. І, на жаль, достатньо халатно віднеслися до своїх обов'язків. Тим самим спричинили ряд ДТП і ряд неузгоджених дій якраз на мостах і шляхопроводах".

За словами Олександра Фещенка, в місті комунальники почали прибирати сніг з п'ятої ранку, вдень людям дали перепочити, щоб надвечір вийшли працювати з новими силами. Знову журналісти почули про недостатність снігоприбиральної техніки. Озвучив заступник міського голови і ще одну проблему. Стосується вона так званих "нічийних" територій:

"Раніше воно йшло як – є територія, закріплена за певним ВЖРЕПом, прилеглі території до будинків, в тому числі, тротуари, і все воно чистилось в наказовому порядку і навіть не входило в тариф. Після того, як вступив в силу побудинковий облік, ВЖРЕПи чітко сказали, що ми навіть не маємо права тратитися особливо на ту територію, яка не закріплена як територія санітарного прибирання за кожним будинком і об'єктом.

І у нас почали з'являтися так звані "нічийні" території. Плюс з'явилися ОСББ, деякі з них взагалі землю не оформляють, хоча і є у них територія санітарного прибирання. У нас є випадок, коли ОСББ виграло суд, яким підтвердило, що у них немає землі".

Але всі ці території прибирати необхідно. На майбутнє є пропозиція їх прибирання виставляти на конкурс, а поки що повернутися до колишньої практики закріплення за ВЖРЕПами. Ще одне слабке місце, яке чітко вивив попередній снігопад – прибирання тротуарів і територій біля приватних фірм. Олександр Фещенко каже, що тут ситуація залишається складною:

"Припис приписом, деякі приватники заплатили штрафи. Але те, що я бачив вранці, ті ж самі злісні невиконавці, не особливо там працюють. Особисто моя пропозиція – виділити окремо ці території, тротуари загального користування, чистити своїми силами, тобто, коли падає сніг, чекати не доводиться.

Тому нам треба, напевно, її чистити, а потім виставляти рахунки. Або в судовому порядку стягувати. На 2017 рік так і плануємо", – констатував заступник міського голови Житомира Олександр Фещенко.

За інф

Последнее изменение Вторник, 29/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework