В дендрологічному парку на Житомирщині ростуть екзоти з інших ботаніко-географічних зон

У 1936 році на базі ліспромгоспу утворився Овруцький лісгосп. Відбулися з того часу не одні реорганізація та перейменування його. Нині це — ДП «Овруцьке лісове господарство», яке відзначило вже своє 80-річчя.

Якщо зазирнути в минуле, то побачимо, що іще півстоліття тому Овруцький мехлісгосп (так він тоді називався) мав площу більше 68 тисяч гектарів і складався з десяти лісництв, які заготовляли 14,6 тисячі кубометрів деревини. Із техніки були лише вісім тракторів та стільки ж автомобілів, пише zhytomyrschyna.zt.ua.

— Нині — це сучасне багатопрофільне підприємство, — каже його керівник Сергій Гулько. — До складу лісгоспу, крім шести лісництв входять два нижні механізовані склади, автотранспортний цех із майстернями, інші виробничі підрозділи.

Щороку технічна база підприємства оновлюється. Як повідомив Сергій Дмитрович, лише за останні два роки на це використано майже два мільйони гривень. Лісгосп придбав, зокрема, три трактори «Білорус», автонавантажувач, деревообробний верстат.

Обсяги заготівель на підприємстві нині — 130 тисяч кубометрів ліквідної деревини. Щороку овруцькі лісівники садять молоді дерева на площі до 400 гектарів. Для цього в розсадниках і теплицях вирощують близько 2,5 мільйона сіянців різних порід, зокрема, й декоративних — туї, самшиту, ялівця. Вони використовуються для озеленення садиб і населених пунктів.

— Ми також маємо пам’ятник садово-паркового мистецтва — дендрологічний парк «Гладковицький», — розповідає Сергія Гулько. — Він заснований майже півстоліття тому — в 1957 році. Тут зростають понад п’ятдесят видів дерев і чагарників. Половина з них — екзоти з інших ботаніко-географічних зон.

Підприємство отримало в цьому році більше 2607 тисяч гривень прибутку. Лісгосп своєчасно сплачує податки, поповнюючи Державний і місцевий бюджети. Працівники тут регулярно отримують зарплату.

— Прагнемо не лише заробляти, а й зберігати та примножувати зелене багатство нашої області, — запевняє керівник підприємства, де працює колектив професіоналів, котрі добре знають і роблять свою справу.

Последнее изменение Среда, 30/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework