Влада Новограда-Волинського вирішила змінити герб міста через російського орла

А все через те, що на нинішньому гербі є фрагмент зображення... двоголового російського орла. Це — данина пам’яті старовинному гербу Новограда, прийнятому ще на початку ХІХ століття.

Нинішній герб Новограда-Волинського затверджений у 1994 році. Тоді імперський орел не викликав ні в кого особливого роздратування. Тепер з відомих причин — викликає. «Стали лунати пропозиції вилучити цей елемент із герба, — пояснила начальник міського відділу культури Лариса Заєць. — Тож ми оголосили обговорення цієї ідеї громадськістю. До 15 листопада кожен охочий мав змогу надати свої пропозиції», пише zhytomyrschyna.zt.ua.

У мерії пояснюють, що нинішній герб, на їхню думку, занадто насичений різними елементами,тож є «заважким». Можливо, нові ідеї дозволять зробити його кращим. «Ми не лише орла хочемо прибрати, а й взагалі придумати щось нове, — каже Лариса Заєць. — Тепер триватиме оброблення пропозицій від громадян — виберуть найцікавіші, опісля їх розглядатимуть депутати міської ради. І лише тоді герб Новограда-Волинського може зазнати змін.

Втім, ситуація виходить доволі цікава. З одного боку, вона продиктована теперішніми політичними та ідеологічними особливостями. Але, водночас, не можна нехтувати й історичною правдою. А орел на гербі міста, як не крути, — таки є історичним елементом. Так само чимало міст Галичини мають у гербах елементи символіки Австро-Угорщини. Виходить, їх теж треба міняти — як імперські символи? Але так можна непомітно перетворитися на більшовиків, які свого часу теж усе змінювали на свій новий лад...

Последнее изменение Вторник, 06/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework