На Житомирщині взято під варту депутата, який організував злочинну групу для масової вирубки лісу

У п’ятницю, 9 грудня 2016 року, безпосередньо у залі суду взято під варту депутата селищної ради Олевського району, який підозрюється в організації незаконної порубки лісу, вчиненої організованою групою, та інших службових злочинах.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
Таке рішення прийнято апеляційним судом Житомирської області за апеляційною скаргою прокуратури області на ухвалу суду першої інстанції.

Як повідомлялося раніше, депутат селищної ради, директор товариства з обмеженою відповідальністю, у травні 2015 року організував і очолив злочинну групу із п’ятьох односельчан, серед яких був ще один депутат сільської ради Олевського району.

Таким чином організована група, за сприяння працівників державної лісової охорони, протягом червня-липня 2015 року, систематично проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району та реалізовувала лісопродукцію в Україні. Унаслідок таких дій заподіяно довкіллю і державним інтересам заподіяно шкоду на суму понад 3,2 млн грн.

Нагадаємо, що 30 листопада 2016 року прокурором області Любомиром Війтовичем депутатам-«чорним лісорубам» повідомлено про підозру у скоєнні зазначених злочинів. Тоді ж, за погодженням із процесуальним керівником, повідомлено про підозру у скоєнні незаконних порубок лісу й іншим співучасникам організованої групи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28, ст. 246, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1, ч. 3 ст. 365 КК України проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.

Последнее изменение Суббота, 10/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework