Бібліотека ЖДУ імені Івана Франка – в лідерах провідних освітянських книгозбірень України

За результатами методичного моніторингу бібліотека Житомирського державного університету імені Івана Франка посіла друге місце в рейтингу «Провідні освітянські бібліотеки України», категорія «Бібліотеки вищих навчальних закладів ІІІ-ІV р. а. педагогічного та інженерно-педагогічного профілів».

Про це йдеться в шостому оглядовому виданні «Провідні освітянські бібліотеки України в дзеркалі статистики» Державної науково-педагогічної бібліотеки ім. В. О. Сухомлинського та Національної академії педагогічних наук України. Про це повідомляє прес-служба університету.

Трійка лідерів рейтингу бібліотек ВНЗ ІІІ–ІV р.а. педагогічного та інженерно-педагогічного профілів, яку визначено за комплексними відносними показниками роботи в 2015 р., така: перше місце належить науковій бібліотеці НПУ ім. М. П.

Драгоманова та бібліотеці ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Г.Сковороди», друге місце посідають бібліотеки Полтавського НПУ ім. В.Г.Короленка, Тернопільського НПУ ім. В. Гнатюка та Житомирського державного університету ім. І. Франка, третє – у бібліотек Прикарпатського НУ ім. В. Стефаника, Київського університету ім. Бориса Грінченка та Уманського ДПУ ім. П.Тичини.

Серед показників, за якими здійснювали оцінювання книгозбірень, – «Формування та використання інформаційних ресурсів», «Кількість користувачів та відвідувань», «Автоматизація бібліотечно-бібліографічної діяльності» та «Кадрове забезпечення».

Нагадаємо, що ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського як головний координаційний науково-методичний центр мережі освітянських бібліотек Міністерства освіти і науки України спільно з Національною академією педагогічних наук України з 2011 року розвиває важливий напрям аналітичної діяльності – методичний моніторинг, що дає можливість виявляти основні тенденції і відстежувати стратегічні зрушення у діяльності освітянських бібліотек.

До 2011 р. бібліотекою один раз на три роки готувались інформаційно-аналітичні огляди діяльності окремих видів бібліотек. Ураховуючи стрімкі зміни, що відбуваються в освітянських бібліотеках, у 2009 р. розроблено нову концепцію оглядового видання «Провідні освітянські бібліотеки України в дзеркалі статистики».

Метою підготовки комплексного оглядового видання є аналіз стану основних напрямів діяльності різних видів провідних книгозбірень мережі та прийняття відповідних рішень щодо вдосконалення бібліотечно-інформаційного забезпечення фахівців освітянської галузі.

Дослідження проводиться шляхом вивчення, узагальнення та аналізу статистичних показників роботи бібліотек та підготовки на їх основі аналітичних оглядів. У шостому випуску оглядового видання «Провідні освітянські бібліотеки України в дзеркалі статистики» висвітлено діяльність провідних освітянських бібліотек за 2015 р.

Последнее изменение Понедельник, 19/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework