Увага! Не купуйте м'ясо невідомого походження та на стихійних ринках. Африканська чума за 20 км від Житомира

Місто Житомир територіально розташоване поруч із 20-кілометровою карантинною зоною, де встановлено факти виникнення африканської чуми свиней. У зв’язку з цим житомирянам необхідно бути уважними купуючи продукти харчування тваринного походження.

Не купуйте м'ясо невідомого походження та в місцях стихійної торгівлі!

Африканська чума свиней (АЧС, Pestis Africana suum) – це невиліковна хвороба, що призводить до загибелі свиней усіх порід і статево-вікових груп. Вірус африканської чуми свиней не передається людині і є безпечним для її здоров’я, - повідомляє прес-служба міської ради. 

АЧС входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин та списку інфекційних та інвазійних хвороб тварин, що затверджений Міжнародним епізоотичним бюро на 2015 рік.

Наразі, АЧС – чи не найнебезпечніша з усіх хвороб свиней, оскільки її занесення супроводжується високою смертністю серед ураженого поголів’я і значними економічними збитками, зумовленими відсутністю вакцини й необхідністю знищувати усе, навіть потенційно, інфіковане стадо (або поголів’я в населених пунктах в зоні захисту).

Последнее изменение Вторник, 20/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework