Житомирські лісівники на зиму "вкладають спати" маленькі ялинки

Незвичну картину довелося спостерігати журналістам на базовому розсаднику Житомирського держлісгоспу – кілька тисяч малесеньких деревець у горщиках зимують, акуратно вкладені рядочками.

Серед них – і три тисяч дво- та трирічних ялинок, повідомляє Житомирська Хвиля. 

"Це робиться для того, щоб під час зимівлі воно не було пошкоджено снігом. Хоча у нас і аномальні зими, але бувають і великі снігопади, і під цією масою снігу деревця можуть поламатися", – пояснив головний лісничий Житомирського держлісгоспу Сергій Дубницький.

На торгівельні майданчики житомирські лісівники поки що виставляють звичні сосну та ялину, та за кілька років ситуація може змінитися. Адже соснові насадження масово всихають і їм вже шукають заміну:

"Ми уже почали вирощувати сосну кримську. Якщо розглядати її з декоративної точки зору, то, починаючи десь з метрової висоти її можна формувати і у неї дуже оригінальний вигляд, хвоя у неї досягає до 18 сантиметрів у довжину. Ми вже заклали плантацію новорічних ялин і там же такі сосни посадили, будемо їх формувати і будуть у нас новорічні і ялинки, і кримські сосни", – розповіла начальник базового лісового розсадника Житомирського держлісгоспу Марія Ткачук.

В Коростишівському держлісгоспі переважно пропонують на новий рік традиційну для наших місць сосну звичайну. Головний лісничий Леонід Костюк каже, що передноворічний час дає можливість поєднати приємне з корисним:

"Завдання лісівників у передноворічний період – забезпечити населення новорічними деревами, щоб в кожного в оселі було свято, новорічна ялинка. На сьогоднішній день ми реалізували дві тисяч 200 штук на суму 60 тисяч 700 гривень. Для такого підприємства як наше, це є підтримка для економіки".

В Коростишеві цього року купують сосни для Києва та Дніпра, розповідає головний лісничий. Всім оптовим покупцям пропонують виключно свіжозрубані дерева, фактично разом їх і вибирають. Перший пік продажів вже минув, кажуть лісівники. Зазвичай він припадає на переддень 19 грудня, Дня Святого Миколая. Ще один пік очікують на ці вихідні, останні перед настанням Нового року і запрошують придбати ялинку, сосну або ж новорічну композицію на офіційні торгівельні майданчики.

Последнее изменение Пятница, 23/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework