В Черняхівському об’єднаному управлінні ПФУ відкрито новий сучасний фронт-офіс

20 грудня в Черняхівському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України відбулось відкриття нового сучасного фронт-офісу.

В урочистому перерізані стрічки взяли участь начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський, голова райдержадміністрації Павло Ігнатенко, голова районної ради Іван Бовсунівський, начальник Черняхівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Юрій Овсієнко.

Управління на сьогодні обслуговує 14,6 тис. пенсіонерів, в тому числі 8,4 тис. в Черняхівському районі та 6,9 тис. застрахованих осіб в тому числі 4,2 тис. в Черняхівському районі.

- Створення таких сучасних офісів, які забезпечать максимальну зручність для громадян, високу якість обслуговування, комплексне й оперативне вирішення питань осіб які звертаються до органів Фонду – це вимога часу. Така система обслуговування й інформаційні технології, які використовуються у цій залі, дозволяють значно оперативніше та якісніше надавати послуги, а надалі - повністю відмовитись від паперового документообігу зазначив голова обласного управління Іван Заінчковський.

- Дякуючи підтримці Пенсійного фонду України та особисто начальника головного управління Заінчковського Івана Адамовича нам вдалося реалізувати ідею створення сучасного фронт-офісу з дотриманням вимог часу - наголосив Юрій Овсієнко.

В свою чергу Іван Бовсунівський та Павло Ігнатенко привітали учасників заходу з цією важливою подією. Подякували обласне та районне керівництво, а також всіх співробітників структурного підрозділу ПФУ за гарну роботу та висловили сподівання про подальшу тісну співпрацю запевнивши у всебічній підтримці й сприянні їх діяльності зі своєї сторони.

Основним пріоритетом в роботі управління, як і Пенсійного фонду України в цілому, є покращення якості обслуговування громадян, надання послуг з використанням електронних ресурсів Пенсійного фонду. Одним зі шляхів реалізації цього завдання є створення сучасного залу обслуговування для наших громадян. Площа фронт-офісу займає 18 квадратних метрів. Тут розташовано 2 робочих місця. В середньому ми приймаємо до 20 чоловік в день. В залі в наявності зона очікування. Перелік послуг, які надаються в даному залі, вказано на стенді. Кожне робоче місце обладнано сучасною комп’ютерною технікою. Кожний відвідувач має змогу отримати в залі кваліфіковані роз’яснення, консультації з питань пенсійного забезпечення, подати документи на призначення або перерахунок пенсії, отримати необхідну довідку, в тому числі і довідку з реєстру застрахованих осіб.

Управління з 01 серпня поточного року працює в централізованій системі призначення та виплати пенсій та створення електронної пенсійної справи шляхом сканування документів. Тобто, всі документи, з яких складається пенсійна справа, як і розпорядження та протоколи про призначення пенсії, є електронними документами.

Тривалість обслуговування громадян у зв'язку з набуттям досвіду і навичок спеціалістами поступово зменшується і залежить від кількості поданих документів.

Сьогодні для призначення пенсії не обов’язково звертатись до управління за місцем реєстрації. Звернутись із заявою та подати документи можна до будь-якого управління Пенсійного фонду, а про стан виконання його заяви пенсіонер буде проінформований в установлений термін.

Всі заяви про призначення, перерахунок пенсії тощо формуються в електронному вигляді й пенсіонеру необхідно лише проставити свій власний підпис.

З використанням централізованої системи ми відходимо від формування паперової пенсійної справи й будемо працювати лише з електронною. Це знімає питання збереження паперових пенсійних справ. В нашому управлінні 37 відсотків площі займають кімнати, в яких зберігаються архівні пенсійні справи. І ці площі весь час збільшуються.

Кожний спеціаліст фронт-офісу має спеціальне пластикове службове посвідчення із зображення електронного цифрового підпису для ідентифікації спеціаліста при використанні електронних ресурсів Пенсійного фонду та завірянні сканкопій документів, які подаються особою для призначення пенсії.

Таким чином зі створенням фронт офісу значно поліпшено якість та умови обслуговування громадян смт. Черняхова та Черняхівського району та покращено умови праці спеціалістів управління.

Крім того, в залі встановлено робоче місце для відвідувачів, з метою користування електронними сервісами Пенсійного фонду України. Ви можете ознайомитись з робочим місцем.

Юрій Малашевич

Последнее изменение Воскресенье, 25/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework