В Глибочиці відзначили 10 річницю започаткування традиції йорданського купання

У християн східного обряду завершився цикл новорічно-різдвяних свят. Протягом двох тижнів, від Різдва (7 січня) і до Водохреща (19 січня), щедрували, колядували, ворожили та тричі варили кутю – багату, щедру і голодну.

Третім завершальним святом зимового циклу є Водохреща, коли проходить обряд освячення води та купання в ополонці. З кожним роком в України все більше стає бажаючих скупатися в йорданській воді. А ось жителі села Глибочиця, що біля Житомира, традицію йорданського купання започаткували ще 10 років тому. Ініціатива відродити таку традицію належала сільському голові Глибочиці Сергію Сокальському:

"На протязі цього часу кількість людей, які бажають скупатися в йорданській воді, тільки зростає. Тому це ті заходи, які потрібно проводити. Я як сільський голова на території нашої сільської ради підтримую здоровий спосіб життя, бажаю кожному жителю нашого регіону здоров'я, миру, благополуччя".

Усім учасникам йорданського купання вручили ювілейні медалі від сільської ради. А також пригостили гарячим чаєм та смачною рибною юшкою.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як житомиряни на Водохреща купалися. ФОТОРЕПОРТАЖ

Джерело: 103fm.com.ua

Последнее изменение Пятница, 20/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework