Черняхівська «філія масонської ложі «Смарагдове братерство»

Найцікавіше, що зв’язки Черняхова з «світовим масонством» не переривалися навіть в «темні» тридцяті роки минулого століття — якщо вірити кримінальним справам того часу, які «клепались» самі знаєте як.


В 1937 році НКВС «вирахувало» у Черняхові (це в селищі із трьома тисячами населення!) цілу «філію масонської ложі «Смарагдове братерство», що (цитуємо кримінальну справу) «ставив метою скинення Радянської влади шляхом впровадження своїх людей у радянський партійний і державний апарат. Арештовані жителі Черняхова Ровнейко, Алексіюк і Панченко зізналися, що регулярно читали антирадянську літературу масонської спрямованості й агітували місцеве населення скинути Радянську владу, яку хотіли замінити державним устроєм США…».

Протоколи допитів черняхівських «масонів» написані рукою слідчого, а в графі, де повинна стояти підпис арештованого, що ознайомився з написаним, у всіх трьох протоколах коштує хрестик, що вказує на неграмотність допитуваних. Тому й дивно, як арештовані Ровнейко, Алексіюк і Панченко могли читати масонську літературу. Цілком можливо, це всього лише чергова «справа» НКВС, що виконувало план по «ворогах народу». Слідчий, мабуть, був інформований про те, що в XIX столітті в Черняхові існувала масонська ложа, і на цій основі вирішив сфабрикувати справу.

 

Джерело: zhitomir.vv.si

Всі новини Житомира

Последнее изменение Воскресенье, 22/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework