Підземелля Житомирщини: Експедиція під землю. Вулиця Кафедральна-1

Вхід в підземелля знаходився у підвалі будинку № 14. Галерея прорита в лесі на глибині 2,5-7 метрів, ширина ходу 1,5 м, висота 1,8 м. Стіни вимуровані камінням, склепіння — цеглою.


Підземна галерея брала свій початок з вузького арочного коридору, який через декілька метрів закінчувався розгалуженням. Від нього відходило кілька печер, деякі з них закінчувалися тупиками та обвалами. Підземелля, було напівзасипано сміттям, битою цеглою. Під час розчищення одного із ходів виявлено близько 40 предметів старовини. Серед них фрагменти кераміки, аптекарські пляшечки, стремена, виделка, замок, пляшки з написами та інші.Знахідки були передані до обласного краєзнавчого музею. Спеціалісти датують їх XVIII- XIX ст.

Під час дослідження відбулося декілька обвалів тому члени експедиції вимушені були вирити колодязь, який з’єднав підземелля з поверхнею землі й використовувався як аварійний вихід.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підземелля Житомирщини: Експедиція під землю. Скеля «Голова Чацького»Підземелля Житомирщини: Експедиція під землю. Скеля «Голова Чацького»

 

Джерело: zhitomir.vv.si

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 23/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework