Рятувальники пропагують безпечну рибалку на водних об’єктах Попільнянського району

Взимку, коли все вкрите снігом та кригою, у багатьох любителів зимової риболовлі з’являється бажання провести час з вудкою на краю ополонки, а дітям кортить пограти на льоду.

У зв'язку з цим, 24 січня попільнянські рятувальники провели профілактичне відпрацювання місць зимової риболовлі на водоймах сіл Попільня та Андрушки, повідомялє прес-служба ДСНС України у Житомирській області.

З присутніми рибалками були проведені роз'яснювальні бесіди щодо необхідності дотримання правил безпечної поведінки під час перебування на льоду. Доводили статистику загиблих у зимовий період по області та в цілому по Україні. Крім того, рятувальники умовно продемонстрували місцевим жителям декілька способів порятунку потерпілого, що опинився у крижаній воді. Усім вручили листівки застережливого характеру.

Даний захід спрямований на попередження випадків загибелі людей на воді та на усвідомлення громадянами небезпеки, яку приховує лід, особливо під час потепління.

Рятувальники Житомирщини також занепокоєні тим фактом, що багато рибалок щодня виходять на тонку кригу водойм і при цьому взагалі не дбають про особисту безпеку. Число людей, які перебувають на кризі акваторій у м. Житомир та області, поступово збільшується – особливо у вихідні дні. На жаль, не на кожному ставку чи річці є рятувальна станція, й не кожному пощастить мати поруч професійного рятувальника під час риболовлі.

У зв'язку з цим працівники ДСНС, спілкуючись із рибалками, звертають їхню увагу на тому, що безпечного льоду не існує. На багатьох водоймах теплі течії підмивають кригу знизу, тому вихід на такий лід, особливо на незнайомому водоймищі, може бути вкрай небезпечним.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 24/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework