Велика історія та велика трагедія 90-го аеромобільного батальйону. ВІДЕО

90-й окремий аеромобільний батальйон імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова — підрозділ ЗСУ створений на базі 95-ї ОАеМБр, що дислокується у Житомирі, для новостворюваної 81-ї ОАеМБр.

Комплектувався виключно з добровольців, що самостійно прийшли до воєнкоматів. Офіційна дата заснування — 15 вересня 2014 року, в цей день вийшов відповідний наказ Міністра оборони України. Дислокується в місті Костянтинівка.
Велика історія та велика трагедія 90-го аеромобільного батальйону. Саме цей десантний підрозділ зазнав найбільших втрат у боях за ДАП.

«Це відео відзняте за місяць до повної здачі ДАПу, терористи обшукують українських військових, залишаючи не більше ніж по три автоматні магазини. За тим, як вивертають кишені його бійців, спостерігає командир 90-го батальйону житомирянин Олег Кузьміних. Роззброєні десантники їдуть міняти своїх у новому терміналі. Всю дорогу їх супроводжує БТР терористів із надписом «Спарта». Прорвалися. Попередня група вже 18-й день в аеропорту.

90-й батальйон зазнав найбільших втрат в аеропорту, 25 хлопців загинули в боях за термінал, або намагаючись прорватися до своїх, або вивозячи поранених», - розповідається у відео.

Подробиці у сюжеті tsn.ua

Последнее изменение Среда, 25/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework