Житомиряни просять відновити археологічні розкопки на Замковій горі

Уже впродовж декількох десятиріч по Житомиру ходила легенда, буцімто все місто пронизане підземними потаємними ходами.

Правда це чи ні вияснилось лише восени цього року, коли під час ремонтних робіт на вулицях міста під землю провалився трактор. Як виявилось, машина провалилася у підземний тунель.

Місто Житомир відразу стало центром уваги археологів з інших міст. Вже протягом тижня у самому центрі Житомира київські та місцеві археологи проводять археологічні розкопки. Дослідження проводять відповідно до карти, яку склали за допомогою георадару.

Під час розкопок археологи знайшли срібні монети, старовинне кресало, люльку, але найцікавішим відкриттям став підземний хід, який знаходився на глибині 60 см поблизу Кафедрального собору святої Софії. Підземна конструкція укріплена та має арки.

Згодом експерти виявили характерні порожнечі для підземелля і на початку алеї за будинком правосуддя. Копнувши глибше, знайшли хід, який, можливо, об'єднував місцеві підземні ходи.

З метою дізнатись історію рідного міста, 24 січня житомиряни зареєстрували петицію, у якій йдеться:

"Культура - це одне з тих понять що робить людей людьми. Витяг з ЗУ "Про охорону культурної спадщини" : Охорона об'єктів культурної спадщини є одним із пріоритетних завдань органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Тому я і ті хто підписав цю петицію просимо дотримуватися цих завдань! Зокрема, не заривати археологічні знахідки на Замковій горі лише тому що вже готовий проект будівництва музею природи. Просимо, як і було задумано, зробити на Замковій горі одне з культурних місць Житомира. Щоб люди могли бачити історію свого міста. Тим більше такі дії будуть сприяти підвищенню туристичної цінності нашого міста."

Підтримати дану петицію можна тут.

 

 Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 25/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework