Міжнародний день митника: історія і сучасність Житомирської митниці ДФС

У листопаді 1952 року вступила в силу Конвенція про утворення Ради митного співробітництва, вже 26 січня 1953 року в Брюсселі відбулася перша сесія Ради митного співробітництва (від 1994 року відома під сучасною назвою — Всесвітня митна організація).

Враховуючи внесок у розвиток хороших добросусідських відносин в 1983-му році було засновано щорічне свято - Міжнародний день митника. Міжнародне митне співробітництво на сьогоднішній день є одним з ключових факторів, що впливає на міжнародну торгівлю товарами, розвиток міжнародного транспорту та туризму. 

Система міжнародного співробітництва в митній справі пройшла декілька еволюційних етапів. Першу міжнародну митну організацію було створено в 1890 р. і вона мала назву Міжнародний союз для публікації митних тарифів і виконувала, скоріше, інформаційні, ніж організаційні функції, дана організація діє й сьогодні.

Україна набула членства в Раді митного співробітництва у 1992 році, тоді згідно з наказом Державного митного комітету України від 04.02.1993 року №28 створено Житомирську митницю із штатною чисельністю 140 одиниць. На сьогодні штатна чисельність Житомирської митниці ДФС складає 219 працівників. З загальної чисельності працівників митниці, жінок – 78, чоловіків - 146, з них 105 працівників митниці мають стаж роботи у митних органах понад 20 років, 71 працівник – від 10 до 20 років.

З моменту свого створення митниця стоїть на захисті економічних інтересів України, використовуючи міжнародні інструменти, конвенції з питань класифікації товарів, митної вартості, правил походження товарів, митних зборів, безпеки ланцюгу постачання товарів, спрощення процедур міжнародної торгівлі, боротьби з правопорушеннями в митній сфері та незаконним переміщенням контрафактної продукції (захист прав інтелектуальної власності), а також боротьби з корупцією. Приділяє особливу увагу підтримці системного виконання Плану заходів із реалізації Антикорупційної програми ДФС та реформуванню української митниці, відповідаючи вимогам часу, впроваджуючи напрямки спрямовані на спрощення митних процедур.

Координація зусиль і підходів у вирішенні проблем функціонування митних служб принесла відчутний результат, товарообіг значно збільшився, створені сприятливі умови для розвитку бізнесу на міжнародній арені, скоротилася незаконна контрабандна діяльність. Солідарність митних служб всього світу є яскравим прикладом, що демонструє відчутні позитивні зрушення в економіці і культурі для всього нашого суспільства.

Житомирська митниця ДФС провела два цикли досліджень1993 та 2016 роки, які показують результати роботи митниці за наступними показниками:

У 1993 році працівниками Житомирської митниці здійснено митний контроль 852 тис. тонн вантажів, оформлено майже 17 тисяч вантажних митних декларацій, 5205 громадян, які виїжджали за межі митної території України, 1373 транспортних засобів. До державного бюджету перераховано 7437 мільйона карбованців.

У 2016 році на обліку в Житомирській митниці ДФС 2555 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Оформлено 97219 митних декларацій, кількість оформлених вантажів при експорті 5264,6 тис. тонн, при імпорті 583,7тис. тонн, 530745 транспортних засобів, майже один мільон громадян, які виїжджали за межі митної території України.

Житомирською митницею ДФС за 2016 рік перераховано до Державного бюджету України 2194,5 млн. грн.,що складає 122,6%.індикативного показника доходів Державного бюджету України.

Користуючись нагодою Житомирська митниця ДФС вітає
всіх митників та службовців митної служби України, а також тих,хто користується послугами цієї служби із святом!
Бажаємо міцного здоров’я, професіоналізму до
всіх питань при переміщенні товарів, транспортних засобів та інших предметів через митний кордон.

З повагою начальник Житомирської митниці ДФС                                                                                        Н.О.Ткачук

Последнее изменение Четверг, 26/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework