За січень на Житомирщині сталося 226 пожеж: рятувальники закликають бути обережнішими

Всього з початку поточного року службою Цивільного захисту по лінії «101» отримано 420 повідомлень про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 42 осіб, що на 22% менше кількості загиблих в порівнянні із аналогічним періодом минулого року (2016 рік – 54 особи).

За неповний січень 2017 року вогнеборцями ліквідовано в області 226 пожеж, внаслідок яких загинуло 20 осіб. У той же час, 4 людини вдалося врятувати. Переважна більшість загорянь виникає у побуті. Як правило, причиною загорянь у зимовий період стає несправна піч або ж перевантаження електромережі. Люди, намагаючись зігріти свої оселі, інколи просто ігнорують елементарні правила пожежної безпеки, наголошує прес-служба ДСНС України у Житомирській області.

Зокрема, минулого тижня в Коростишеві на пожежі в будинку загинула жінка, а ще п’ятьом людям вдалося врятуватися. Найстрашніше, що постраждати міг і 4-річний хлопчик. На щастя, малюка вчасно вивели із задимленого помешкання. Як з’ясувалося, компанія дорослих відпочивала в оселі, розпиваючи спиртні напої. Через деякий час один з чоловіків відчув їдкий запах диму та разом із жінкою та 4-річним хлопчиком одразу ж залишили дім. Попередньо встановлено, що причиною загоряння могло стати порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Рятувальники вкотре наголошують на дотриманні громадянами правил безпечної поведінки у побуті. Статистика загибелі та травмування на пожежах вкрай невтішна. Тому закликаємо вас використовувати для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі. Дотримуватись правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення. Ніколи не паліть у ліжку, особливо перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Обов’язково стежте за станом та справністю електромережі. У разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Також окремо звертаємося до батьків. Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 30/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework