У центрі Житомира руйнуються балкони. ФОТО

Як відомо балкони падають на ображених, але на цій вулиці конструкція може рухнутись у будь-який момент на будь-якого перехожого.

Стан балконів будинку за адресою Київська 64 не те що аварійний, він просто жахливий: штукатурка сиплеться, видно великі дірки у балконній плиті. Подекуди видно, що мешканці попіклувались про свої балкони та відреставрували їх, але що робити тим у кого немає коштів на ремонт? Хто повинен стежити за станом підвісної конструкції?

Звертаємось до законів України та нормативно-правових актів. Відповідно до Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, "будівлі - це споруди, що складаються з опорних та огороджувальних або сполучених (несуче-огороджувальних) конструкцій, які утворюють наземні або підземні приміщення, призначені для проживання або перебування людей, розміщення устатковання, тварин, рослин, а також предметів".

Балкон у цьому випадку є огорожувальними (несуче-огорожувальними) конструкціями. Такі конструкції є спільним майном власників квартир, що є у будинку. "Власникам квартири у дво- або багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку", - зазначено у ч.2 ст.382 Цивільного кодексу України.

І тут рішення роздвоюється. Якщо співвласники квартир не укладали договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, ремонтувати балкони (конструкції, якими утворено балкон), повинен саме ВЖРЕП. Якщо ж договору нема - балкони ремонтують мешканці будинку.


Подробнее: http://kodeksy.com.ua/tsivil_nij_kodeks_ukraini/statja-382.htm

 Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 02/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework