В Житомирі стартував Всеукраїнський тур "ЗміниТИ" з питань реформування країни

Актив Громадської організації "Центр UA" спільно з експертами коаліції Реанімаційний пакет реформ та представниками Міністерства охорони здоров’я прибули на Житомирщину, аби зібрати позиції представників найактивніших спільнот для розробки системних змін у країні.

Реформи не можливі без втілення їх на місцях, каже голова і співзасновник Центру UA, екс-віце-прем’єр-міністр з питань європейської інтеграції Олег Рибачук. А для того, щоб це відбулося, потрібно, по-перше, щоб люди розуміли суть реформ, і по-друге, щоб під час реформування були враховані інтереси місцевих громад. Саме задля комунікації і проводиться цей Всеукраїнський тур, пояснює Олег Рибачук:

"Те, що ми робимо, то 70% часу ми маємо слухати людей. Ми привезли узагальнене бачення київських експертів, а зараз ми хочемо почути людей на місцях. І тоді, коли будуть раціональні речі, це все буде направлене в Київ до Міністерства, щоб вони почули, що думають з цього приводу громади. Це називається "публічні консультації".

Ми хочемо донести владі, що народ думає стосовно їх рішень". Робота експертів в Житомирі проходила одночасно за двома напрямками: з представниками політичних сил та політологами щодо доступу до політики та доступу до прийняття рішень та з представниками медичної спільноти щодо реформи сфери охорони здоров’я. Учасниками зустрічі з питання медичного реформи стали, зокрема, сімейні лікарі, представники Центру здоров'я та Центру громадського здоров'я. Дуже важливо роз’яснити лікарям, в першу чергу, суть цієї реформи, впевнена президент Асоціації сімейний лікарів Житомирської області Вікторія Івчук:

"Ще реформа, яка налаштована саме на пацієнта, а виконавцем сьогодні зробили лікаря. І на його плечі поклали дуже важку ношу. І справляться, я вважаю, найсміливіші та найпрофесійніше лікарі. Проблема буде в поінформованості як лікарів так і пацієнтів. Це основна мета і сьогоднішнього заходу також. Тому, якщо це інформація буде швидко розповсюджуватися між пацієнтами та лікарями, відповідно і кроки цієї реформи будуть швидшими".

Подібні консультації в найближчі два дні експерти проекту проведуть в Коростені та Бердичеві. В перспективі Всеукраїнський тур відвідає півтори сотні міст та містечок в усіх областях держави, на зустрічі запрошуватимуть представників ОТГ, медиків, політиків, студентів, представників медіа простору. Результатами таких публічних консультацій мають стати напрацювання для якісного реформування країни.

Джерело: Житомирська хвиля

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 08/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework