На Чуднівщині зареєстровано перший у цьому році випадок захворювання на сказ серед тварин

Інцидент стався у селі Будичани, у дворі одного з місцевих жителів.

"Коли бродячий кіт потрапив на господарське подвір’я і напав у хліві на курку, то господар відігнав його. Однак кіт повернувся і вкусив чоловіка за ногу. У чоловіка в руках були вила і він заколов нападника та викликав ветеринарну службу. Наші спеціалісти забрали кота для проведення відповідних аналізів, після яких обласна державна лабораторія ветеринарної медицини підтвердила наявність збудника сказу в цієї тварини", - розповідає начальник Чуднівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Сергій Бондарчук.

Після лабораторного підтвердження діагнозу, фахівці ветеринарної служби провели необхідні ветеринарно-санітарні заходи проти сказу як у самому господарстві постраждалого від укусу хворої тварини, так і на території усього села Будичани, каже Сергій Бондарчук:

"Постраждалий був доставлений до райлікарні для проведення антирабічного лікування. Після дезінфекції його господарства наші спеціалісти провели вакцинацію свійських і домашніх тварин у Будичанах. У селі було оголошено карантинні обмеження та встановлено навколо нього загрозливу зону в радіусі 5 кілометрів. До неї увійшли села Стовпів, Дреники, Дубище та місто Чуднів".

Питання щодо застосування карантинних обмежень у селі Будичани було розглянуто на позачерговому засіданні державної надзвичайної протиепізодичної комісії, що діє при Чуднівській райдержадміністрації. Додамо, що, окрім власне оздоровчих заходів з ліквідації вогнища сказу, на території населеного пункту також було проведено роз’яснювальну роботу стосовно ризиків та небезпек, які несе в собі для життя людей і тварин захворювання на сказ.

 

Джерело: 103fm.com.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 23/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework