×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Україні буде надана всебічна підтримка від Польщі та Європейського Союзу

Про Маршалок Сілезького воєводства Республіки Польща Мірослав Секула зазначив 11 жовтня під час зустрічі з делегацією Сілезького воєводства.. Мета цієї двосторонньої зустрічі – поглиблення торгово-економічного та культурного співробітництва.

«На сьогодні, попри складну соціально-економічну ситуацію в країні, ми зберігаємо стабільність в економічному і соціальному розвитку області. Наші зовнішньоторговельні операції здійснювались з партнерами з 97 країн світу. При цьому Республіка Польща залишається одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів Житомирщини», – говорить голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації,станом на 1 липня, за обсягами зовнішньоторговельних операцій Республіка Польща посідає друге місце серед європейських країн-партнерів Житомирщини (перше місце займає Німеччина, третє – Італія).

Зі свого боку Маршалок Сілезького воєводства Республіки Польща Мірослав Секула зазначив, що польський народ свідомий того, що українці зараз борються водночас за свою і їхню волю.

«Наразі ми святкуємо 25-річчя своєї вольної історії. Вже 10 поспіль років Польща є членом Європейського Союзу та 15 років входить до складу НАТО. Це дуже важливо для представників всіх національностей, котрі проживають у Польщі. Тому майбутнє Європи значною мірою залежить і від того, який шлях свого розвитку обере Україна», – сказав Мірослав Секула.

Він зазначив, що Польща докладає всіх зусиль, аби формувати доброзичливе ставлення інших країн світу до нашої держави. Зокрема під час нещодавнього візиту до Брюсселю Мірослав Секула, з поміж-іншого, говорив із міжнародними дипломатами й про Україну.

«Україні буде надана всебічна підтримка від Польщі та Європейського Союзу. Разом із тим, ви можете розраховувати й на потужну співпрацю на міжрегіональному рівні наших держав», – констатував Маршалок Сілезького воєводства Республіки Польща.

Мірослав Секула висловив сподівання, що керівники Житомирщини та Сілезького воєводства зможуть ухвалити угоду про співпрацю вже найближчим часом. Посадовець нагадав, що у жовтні минулого року аналогічний документ було підписано з керівництвом Донецької області:

«Трагедію, яка відбувається на Донеччині, ми сприймаємо як власну. Тому регулярно надаємо гуманітарну допомогу східним регіонам України».

На Житомирщині польська делегація має на меті поглибити співпрацю, перш за все, між органами місцевого самоврядування, а також у галузях економіки, медицини та науки.

Дякуючи офіційним представникам Сілезького воєводства Республіки Польща за візит, голова облдержадміністрації Сергій Машковський резюмував:

n131014984

n131014984 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework