Успішна адаптація – запорука повноцінної соціалізації дитини

Кожна дитина має право на сім’ю. Дитячий будинок сімейного типу та прийомна сім’я дає можливість для реалізації такого права дітям, які з тих чи інших причин втратили свою родину.

Облаштувати побут, вчасно приготувати обід, дочекатися дітей зі школи, підібрати та купити потрібний одяг та багато інших важливих завдань мають прийомні батьки та батьки-вихователі, але найголовніше – це дати відчути дитині, що її люблять, чують та розуміють. Як знайти підхід до дитини, розгорнути її до себе, особливо одразу після влаштування,- про це говорили під час інтерактивної зустрічі з психологом батьки-вихователі та прийомні батьки, повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Темою цієї зустрічі, яка проходила 22 лютого 2017року, у рамках діяльності Сімейного клубу для молодих сімей та сімей з дітьми міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, стала адаптація.

У формі виконання практичних завдань, будування асоціативних ланцюжків тощо учасники дізнавалися про компоненти, етапи, типи адаптації, бо запорукою повноцінної соціалізації дитини є насамперед, успішна адаптація її в сім’ї. Це заняття стало першим у циклі зустрічей з психологом, які проводитиме Центр.

На даний час в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу міста виховується 59 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 25/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework