Старт прийому проектних пропозицій «Бюджету участі» розпочинається з 1 квітня

Житомирською міською радою спільно з Координаційною радою з питань впровадження «Бюджету участі» розпочато підготовку до страту бюджету участі 2017 року.

Бюджет участі – інструмент прямої демократії, за допомогою якого мешканці міста залучаються до розподілу частини міського бюджету, передає прес-служба міської ради. 

Свої ідеї мешканці міста оформлюють у проектні пропозиції та передають на розгляд до Житомирської міської ради. Після внесення коригувань профільними виконавчими органами, узгоджень та консультацій з авторами та мешканцями проекти виносяться на голосування.

Проектні пропозиції, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами голосування, реалізовуються Житомирською міською радою згідно затверджених обсягів фінансування.

Цього року принципово відрізнятимуться підходи та формат проведення інформаційно-просвітницької кампанії серед мешканців. Визначено 6 пунктів супроводу «Бюджету участі» у бібліотеках містах.

«На сьогоднішній день прийнято рішення про те, що буде шість пунктів прийому проектних пропозицій – це міські бібліотеки. Бібліотекарі будуть допомагати громадянам заповнювати бланки проектних пропозицій в електронному вигляді, що в подальшому будуть направленні на опрацювання. Ми сподіваємося, що до проекту «Бюджет участі» у 2017 році долучаться ще більше житомирян, які бажають змінити наше місто», – розповіла секретар міської ради Наталія Чиж.

Старт прийому проектних пропозицій «Бюджету участі» розпочинається з 1 квітня й триватиме до 31 травня в пунктах супроводу: Центральна міська бібліотека ім. В. Земляка, вул. Добровольчих батальйонів, 3; Бібліотека-філіал № 1, вул. Київська, 36; Бібліотека-філіал № 3, вул. Хлібна, 29; Бібліотека-філіал № 4, вул. Велика Бердичівська, 66/30; Бібліотека філіал № 8, вул. Офіцерська, 1;Бібліотека-філіал № 16, вул. Чехова, 4.

«Основна ціль проекту «Бюджет участі» – це донесення думок громади до виконавчих органів ради, що допоможе налагодити зв'язок між владою та громадою міста. Окрім реалізації публічного бюджету у 2017 році, ми хочемо розширити спектр механізмів у співпраці з громадою і для нас дуже важливо, щоб до цих процесів була залучена молодь», – зауважив заступник міського голови Матвій Хренов.
Планується організація та проведення зустрічей, під час яких мешканці міста, депутати, представники органів місцевого самоврядування, члени громадських організацій будуть обговорювати пріоритети розвитку громади. Після консультацій та обговорень у громади формуватиметься бачення тих ідей, які необхідно реалізувати першочергово.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 01/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework