Житомиряни пропонують відреставрувати літак у парку

Перший радянський реактивний літак ТУ-104 був встановлений в житомирському парку ім. Ю. Гагаріна в 1983 році. Його використовували як дитячий кінотеатр, а пізніше переобладнали на кімнату сміху.

28 лютого на сайті петицій до Житомирської міської ради було опубліковане звернення містян з проханням відновити стан літака.

"Пропоную провести косметичний ремонт літака ТУ-104 в парку імені Гагаріна. Літак, випущений у 1958 році є унікальним, адже зберігся майже повністю в первісному заводському варіанті. Зараз у світі є трохи більше десятка подібних збережених ТУ-104. В Україні –лише три: в Києві, Харкові та Житомирі. Харківський та київський ТУ-104 є експонатами музеїв – вони дбайливо доглянуті та пофарбовані. На цьому тлі ТУ-104 в Житомирі має жалюгідний вигляд.

Відтак пропоную міській владі організувати та здійснити чистку і фарбування корпусу ТУ-104 у відповідності з оригіналом. Відновлений літак стане унікальною туристичною пам’яткою Житомира. В перспективі можна зробити літак філіалом Музею Космонавики імені Корольова – з розташуванням в салоні експозиційних стендів та вітрин. Адже саме на подібних літаках-лабораторіях ТУ-104 тренувалися перші космонавти (в тому числі і Юрій Гагарін), опановуючи в польотах ефект невагомості", - пише автор.

Наразі, петицію підписало 19 осіб, що становить 7,6% від потрібної кількості підписів. Підтримати зверення можна тут.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 01/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework