На маршрутах — раритети. Вулицями Житомира їздять три унікальних тролейбуси

Більшість житомирян щодня користуються послугами електротранспорту. І навіть не здогадуються, що подекуди їдуть... в унікальних раритетах.

Мова йде про три тролейбуси, які впродовж останніх двох років ентузіасти відновили повністю в оригінальному вигляді. Таких машин більше немає ніде у світі. А в Житомирі — є!, - пише Житомирщина

Програму капітального ремонту старих, навіть уже списаних машин у Житомирському трамвайно­-тролейбусному управлінні започаткували ще 2012 року. «Замість того, щоби купувати нові тролейбуси, ми почали відновлювати і ставити на колеса старі, — розповідає Віктор Соломатін, головний інженер ЖТТУ.—У грошовому плані це дало відчутну економію. Якщо купівля нового тролейбуса нині «потягне» близько п’яти мільйонів гривень, то капітальний ремонт та реставрація однієї старої машини обходяться нам у 600 тисяч. Майже вдесятеро дешевше! Таким способом за чотири роки друге життя отримали у нас 40 тролейбусів».

З цих сорока машин три є особливими. Адже їх відновлено з максимальною відповідністю до первісного заводського вигляду. Тож ці тролейбуси тепер є справжніми раритетами. Першим з них став ЗіУ­682В з номером 2209, випущений 1979 року. Відпрацювавши кілька своїх ресурсів, у 2013 році машина відправилася на пенсію і відтоді іржавіла на майданчику ЖТТУ. Через спеціальний сайт історії електротехніки про неї дізнався мешканець російського міста Калуги Максим Дорофєєв. У своєму місті він працює водієм тролейбуса, а ще є справжнім фанатом ретро­електротранспорту.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 07/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework