Житомир – місто «ноу-хау»

Минулого тижня місто Житомир з метою обміну досвідом та навчальним візитом відвідали представники об'єднаних територіальних громад Житомирської та Дніпропетровської області, міжнародні та українські консультанти проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується GIZ.

Мета проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» - посилити здатність громад виконувати роль рушійної сили у впровадженні заходів з підвищення енергоефективності, передає прес-служба міської ради.

Місто Житомир – лідер консорціуму до складу якого увійшли міста : Коростень, Новоград-Волинський, Бердичів.

В рамках проекту «Енергоефективність у громадах» в місті Житомирі головна увага приділялася впровадженню енергетичного моніторингу, енергетичного менеджменту, термореновації будівель за європейськими стандартами, управлінню будівлями (фасіліті-менеджменту), вихованню енергоощадної поведінки молоді, створенню діалогової платформи між містами України, гендерній рівності.

«Сьогодні, місто Житомир – місто «ноу-хау», що дослівно з перекладу на українську мову означає «знає як». Мова йде про отриманий досвід міста в рамках проекту та можливість поширювати його в інших проектах та серед інших міст», - прокоментувала заступник директора проекту Іма Хренова-Шимкіна.

Учасники, зокрема, обговорили питання впровадження енергетичного моніторингу та менеджменту, як основні складові частини системи управління енергетичною політики міста, важливість залученості громади міста до питань енергоощадності та разом з гостями відвідали термомодернізовані об'єкти: ДНЗ №63 (в рамках технічної підтримки проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується GIZ) та ДНЗ №6 (один із об’єктів в рамках проекту НЕФКО).

Довідково:
Проект українсько-німецького співробітництва, що виконується за дорученням Федерального міністерства Німеччини з економічного співробітництва та розвитку (BMZ) компанією Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Сторінка проекту: https://www.facebook.com/energyefficiency.ua/
Веб сайт проекту: http://eeim.org.ua/uk/partners/all-cities/

 

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 10/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework