На Житомирщині стартує пілотний проект з лікування мультирезистентного туберкульозу

У Брюсселі серед 5 областей України обрали Житомирщину для реалізації проекту з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз, який втілюватиме місія «Medecins sans frontieres»/ MSF/ («Лікарі без кордонів»).

Керівництво області 10 березня провело зустріч із головою місії Самуелем Давідом Теодоре та медичним координатором Габріелою Дас.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

На думку голови місії Житомирська область найкраще підходить для пілотного проекту. А одним із ключових критеріїв відбору був рівень порозуміння і підтримка з боку влади.

MSF – фінансово незалежна організація, що за власні кошти буде забезпечувати лікування пацієнтів-учасників проекту. MSF є міжнародною неурядовою організацією, що займається наданням гуманітарної та медичної допомоги жертвам конфліктів, природніх лих, епідемій, а також особам, виключеним з системи охорони здоров’я. Організація також профінансує ремонт лабораторії відповідно до європейських стандартів.

У рамках проекту планується розпочати лікувально-дослідну програму, де будуть задіяні різні категорії пацієнтів. Представники проекту займатимуться діагностуванням, лікуванням і відстеженням курсу реабілітації. Зокрема, за бажанням пацієнтів, хворих на резистентний туберкульоз, використовуватимуть 2 сучасні препарати (Бедаквілін та Деламанід), що є ефективнішими та діють швидше. Планується охопити лікуванням близько 250 пацієнтів у рік.

Проект триватиме 4-5 років. На сьогодні MSF співпрацює з Міністерством охорони здоров’я щодо введення у лікувальний протокол сучасних ліків проти резистентного туберкульозу.

Голова обласної ради Володимир Ширма подякував представникам організації за таку благородну місію та запевнив , що обласна рада готова до співпраці.

«Вже у наступний вівторок я планую відвідати протитуберкульозний диспансер та поспілкуватись з лікарями», - сказав він під час зустрічі.

Довідково: На сьогодні в області нараховується 110 паліативних хворих на туберкульоз, яким уже не допомагають наявні ліки. Щороку на Житомирщині у близько 280 людей діагностується резистентний туберкульоз.

На сході України MSF також надає таку необхідну медичну, психологічну та гуманітарну підримку в 26 населених пунктах біля Маріуполя і Курахового, зосереджуючи увагу на тих, хто страждає від неінфекційних захворювань, і тих, хто постраждав в результаті конфлікту.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 13/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework