Ua-travelling про Магістрат в Житомирі

У Житомирі досить багато цікавих пам'яток. Однією з них можна сміливо назвати будівлю колишнього міського магістрату, розташованого на Замковій горі. Зведена вона в далекому XVIII столітті. У минулому в цій будівлі розміщувалося міське управління Житомира.

Будівля магістрату зведена в стилі неоренесансу. Його зовнішній вигляд вражає дивовижною витриманістю і одночасно суворістю архітектурних форм. Будівля має три поверхи, один з яких - цокольний. Напівкруглий виступ, в якому розташовується головний вхід в магістрат, умовно розділяє споруду на дві частини. Фасади освітлюються напівциркульними вікнами, які по першому ярусу декоровані архівольтами. Вікна другого поверху магістрату прикрашають наличники з сандриків трикутної форми. Спираються вони на пілястри корінфського ордера. Витончений карниз прикрашений кронштейнами і ліпним фризом, декорованим рослинним орнаментом.

Під час Другої світової війни будівля колишнього магістрату була повністю знищена. Це сталося в 1941 році. Проте всього через десять років, в 1951 році, будівля була повністю відреставрована. При цьому будівельники відновили його первинний архітектурний вигляд.

За свою історію магістрат служив і ринком, де продавали м'ясо, і житловим будинком. У 1973 році будівля офіційно була передана Житомирському краєзнавчому музею. Проте в післявоєнні роки багато городян залишилися без житла, тому міська влада вирішила переобладнати просторі приміщення магістрату під квартири для 17 сімей.

У 1992 році будівлю знову повернули музею. Тут почалися ремонтно-відновні роботи, проте коштів на закінчення ремонту бракує. Нині відновлений внутрішній двір і декілька залів. Очікується, що в колишньому магістраті найближчим часом буде розміщена картинна галерея.

Адреса магістрату: м. Житомир, вул. Кафедральна, 3.

Джерело: ua-travelling.com

Всі новини Житомира

Прочитано 4120 раз

Последнее изменение Четверг, 16/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework